Aquesta xifra certifica que la iniciativa només era una foto per fer veure que es feia alguna cosa, quan en veritat no es feia res per resoldre el greu problema de l’atur que patim des de fa anys.

Mataró i bona part del Maresme viuen sota el drama de l’atur. A la capital comarcal una de cada quatre persones en edat de treballar es troben desocupades. Davant d’aquest greu problema, fa un any l’ajuntament de Mataró, a través del Consell econòmic i social (amb el suport de tots els grups municipals excepte la CUP, els sindicats UGT i CCOO, la patronal PIMEC i la Federació d’associacions i Gremis Empresarials del Maresme) van impulsar l’anomenat Contracte Mataró, un contracte d’obra i servei de mitja jornada i formació per persones majors de 44 o més anys.

En el seu moment, l’assemblea de la COS al Maresme van denunciar el Contracte Mataró, per il·legal, inútil i indigne. Il·legal per ser un frau de llei, tal com va demostrar el dictamen de la Generalitat de Catalunya que va resoldre que no s’adequava a la legalitat vigent. Inútil perquè tal com va admetre (en el darrer ple municipal a instàncies d’una pregunta del grup municipal de la CUP impulsada per la COS) el regidor de promoció econòmica de l’ajuntament de Mataró, el senyor Miquel Rey, durant l’any de la seva implantació s’han signat ZERO contractes. I indigne perquè suposava una rebaixa dels drets socials i laborals i menys teniment de la capacitat productiva de les persones.

Zero solucions

Zero. Aquesta xifra certifica que aquesta iniciativa només era una foto. Els mateixos partits, sindicats i organitzacions empresarials que en el seu moment van promoure la destrucció del teixit productiu de la ciutat i la comarca al servei de l’especulació urbanística i financera volien mostrar-se com la solució quan en realitat són els responsables del problema.

El futur que se’ns obre al davant és incert. Les polítiques de promoció econòmica orientades a fer de Mataró una ciutat d’esdeveniment i negocis d’uns pocs (volta ciclista, festa al cel, iots de luxe al Port de Mataró, Tecnocampus al servei dels negocis privats). Una ciutat de serveis ens aboca a la precarietat laboral i a l’exclusió social a la majoria de la classe treballadora. És una ciutat al servei de la corrupció i el benefici privat.

La classe treballadora només tindrà allò que sigui capaç de construir i defensar. Hem de garantir-nos el treball, el sostre, l’educació i la sanitat per tothom. Amb l’autoorganització als centres de treball per defensar els nostres drets, amb l’economia social per no enriquir a qui ens explota, amb el cooperativisme per assecar les fonts del capitalisme depredador i procurar el repartiment del treball i la riquesa que nosaltres produïm.

Més informació:

Amb el Contracte Mataró arriben les rebaixes socials https://sindicatcos.cat/index.php/territorials/maresme/item/2003-amb-el-contracte-matar%C3%B3-arriben-les-rebaixes-socials

El Contracte Mataró ha demostrat ser una estafa https://sindicatcos.cat/index.php/territorials/maresme/item/2085-el-contracte-mataro-ha-demostrat-ser-una-estafa

Quants 'Contractes Mataró' s'han fet senyor Miquel Rey? https://sindicatcos.cat/index.php/territorials/maresme/item/2437-quants-contractes-mataro-s-han-fet-senyor-miquel-rey

Assemblea Territorial de la COS al Maresme
Carrer de l'Hospital, 1 | Mataró
maresme@sindicatcos.cat
facebook.com/cos.maresme
@cosMaresme