Concentració per exigir unes condicions laborals dignes i justes per a les treballadores de Decathlon.

El dijous 10 d'octubre tindrà lloc la mediació prèvia per la vaga convocada a Decathlon. És per aquest motiu que es convoca en aquesta mateixa data, a les 10.00 h, mitja hora abans de l'inici de la mediació, una concentració per unes condicions laborals dignes i justes, davant del Registre del Departament d'empresa i ocupació, al Carrer de Sepúlveda, 148-150 de la ciutat de Barcelona.

 

 

Una vegada formalitzada la convocatòria de vaga indefinida a Decathlon, amb inici pel pròxim 11 d'octubre, ja que l'empresa no respecta els drets laborals més bàsics de la gent que hi treballa, es durà a terme la mediació prèvia que sempre es fa abans de qualsevol vaga.

Decathlon utilitza massivament el tipus de contracte temporal conegut com a 'eventual per circumstàncies de la producció', un model de contracte que, per a poder ser degudament formalitzat, necessita, entre altres factors, que es produeixin circumstàncies que incrementin la producció ordinària de l'empresa en un període de temps determinat. La normativa laboral estableix com a regla general la contractació indefinida i estableix que els contractes temporals han de ser l'excepció a aquesta regla general, atenent sempre als criteris que s'estableixen per a poder ser formalitzats. En el cas que es formalitzi un contracte temporal sense observar aquests requisits, aquesta contracte serà fraudulent i la conseqüència serà la presumpció que aquest contracte és de caràcter indefinit. I això reclamem.

Hem de ser les mateixes treballadores les que defensem i ampliem els nostres drets, i, per això, la secció sindical de la COS a Decathlon convoca aquesta concentració i aquesta vaga, per exigir que Decathlon adeqüi els contractes temporals fraudulents de les treballadores que així ho vulguin al contracte indefinit que legalment els hi pertoqui.

Dijous 10 d'octubre 10.00 h
Concentració per unes condicions laborals dignes i justes
Davant del Registre del Departament d'empresa i ocupació
Carrer de Sepúlveda, 148-150 Barcelona (<M> Urgell)