La COS participa a les Jornades sobre drets laborals de Sant Cugat.

 

La Territorial del Vallès va participar el passat divendres dia 18 de novembre a la primera sessió de les Jornades sobre Drets Laborals, organitzades per la Candidatura d’Unitat Popular de Sant Cugat. La primera de les sessions va comptar amb la participació d’un membre de la COS i un membre del LAB, i va versar sobre la importància del sindicalisme en els moviments d’Alliberament Nacional. La xerrada va ser seguida per unes 30 persones, que després varen participar en el sopar organitzat per la Territorial del sindicat.

La propera sessió, que anirà a càrrec d’un membre de l’aparell legal del sindicat, constarà d’un Taller d’Insurgència Laboral, i tindrà lloc al Casal Popular la Guitza de Sant Cugat a partir de les 19:00h, el proper divendres 25 de novembre.

 

 

Aquí podeu veure la crònica publicada de l’acte a cugat.cat:

 

La importància dels sindicats de classe en els processos d’alliberament nacional s’ha posat de manifest en la xerrada que ha tingut lloc aquest divendres al Casal Popular La Guitza. La conferència, a càrrec de la membre del sindicat Langile Abertzaleen Batzordeak (LAB), Leire Nalda, i el militant de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), Jordi Aldeguer, ha pres com a exemple el cas d’Euskal Herria i la necessitat d’un sindicat nacional i de classe als Països Catalans. Aquest acte s’integra dins de les Jornades sobre Drets Laborals amb la COS que organitza CUP Sant Cugat.

Compartir l’experiència viscuda en el procés de canvi d’Euskal Herria i generar debat han estat els motius que han portat a la membre del LAB, Leire Nalda, a oferir una xerrada al Casal Popular La Guitza. La sindicalista basca ha recordat que fa 50 anys van triar la via sindical com a eina estratègica en la construcció nacional i que encara és necessària. Així, ha reivindicat el paper d’un sindicat nacional i de classe, no només als Països Catalans, sinó també a d’altres pobles on s’estigui duent a terme un procés d’alliberament nacional.

La xerrada també ha comptat amb la intervenció del militant de la COS, Jordi Aldeguer, que ha parlat de la defensa dels interessos dels treballadors com un dels objectius de les Jornades sobre Drets Laborals. A més, ha defensat l’aportació de Nalda i ha destacat que als Països Catalans cal potenciar el sindicalisme com una eina davant dels atacs de la patronal i també per avançar en el procés d’independència.

 

Aquest acte s’integra dins de les Jornades sobre Drets Laborals amb la COS que organitza CUP Sant Cugat. La propera xerrada ‘Taller d’autodefensa i d’insurgència laboral’ tindrà lloc l’últim divendres de mes a càrrec de l’advocat laboralista i militant de la COS, Jordi Joan.

 

http://www.cugat.cat//noticies/Politica/69169.htm/la_cup_reivindica_la_importancia_dels_sindicats_de_classe_en_el_proces_d_alliberament_nacional