La COS – Coordinadora Obrera Sindical – participarà el dijous 3 de desembre a l’Ateneu Popular de l’Eixample en el cicle de xerrades “Desembre Sindical” de l’Assemblea de Joves de l’Eixample Nord – AJEN. El titol de la xerrada és “Perquè sindicar-nos? És reformista demanar millores dins del Capitalisme?” a càrrec de Jordi Aldeguer de la COS Barcelonès.

 

 

Convocatòria de l’AJEN:

Desembre Sindical

Sota el nom de Desembre Sindical, l’Assemblea de Joves de l’Eixample Nord enceta un cicle de xerrades i videos de lluita i organització sindical. La primera activitat serà la xerrada el dijous 3 de Desembre a les 19h.: Per què sindicar-nos? És reformista demanar millores dins el capitalisme? Exposada per un membre de la Coordinadora Obrera Sindical (COS). Dijous següent, el 10 a les 19h. ens acompanyarà Josep Bel del Sindicat de Comissions de Base (CO-BAS) on ens explicarà la història de les reformes laborals 1987-2009 i el paper dels sindicats grocs.

El dijous i dissabte de la setmana següent (el 17 i 19 de desembre) projectarem dos videos: el dijous 17 a les 20h. CORAZON DE FABRICA. Documental ubicat a la Patagònia argentina sobre una fàbrica abandonada pels seu patró i després autogestionada per l’assemblea formada pels seus treballadors. Un exemple únic d’organització obrera en temps de crisi per convertir l’ensorrament d’una empresa en 200 nous llocs de treball. El dissabte 19 també a les 20h. projectarem la pel·lícula The Navigators (La cuadrilla) que narra la història d’uns treballadors de ferrocarrils que viuen en primera persona la privatització del servei de trens al Regne Unit i tota la precarització que suposa. Tracta les conseqüències més directes d’una de les pràctiques predilectes del neoliberalisme .

Totes les activitats es realitzaran a l’Ateneu Popular de l’Eixample (Passatge Conradí núm. 3, entre Sicília i Rosselló).

T’hi esperem!

Assemblea de Joves de l’Eixample Nord


Documentació de la xerrada

icon Per què cal sindicar-se?