Mensajeros de la Paz – València, és una entitat de suport a menors, mitjançant pisos tutelats i pisos d’emancipació.

Ja fa anys que les treballadores i treballadors estan tenint problemes per cobrar quan toca, per treballar sense mitjans suficients per atendre els menors, entre d’altres problemàtiques.

En aquest context i quan començaven a donar-se endarreriments en els pagaments per part de la Conselleria de Benestar Social de Mònica Oltra, un grup de treballadores i treballadors van començar-se a organitzar en assemblees amb el suport de la COS.

Durant tot aquest any, es van acordar diverses vies de treball, des de l’inici de les mobilitzacions fins a organitzar una candidatura unitària com a Grup de Treballadores per acord majoritari de l’assemblea (i amb el suport de la COS), per a les primeres eleccions a Comitè d’Empresa. Simultàniament es van constituir altres dues candidatures, una de la CGT i altra de CCOO.

Finalment, el passat 13 de juny van tindre lloc les eleccions sindicals, amb el següent resultat:

  • Grup de Treballadores: 3 representants;
  • CCOO: 1 representant;
  • CGT: 1 representant.

Una vegada constituït el Comitè d’Empresa, ara s’estan fent un seguit de passes per poder organitzar una resposta unitària a la situació d’impagament i d’incompliment reiterat per part de Conselleria.

Continuarem informant-hi.

 

València, l’Horta, 21 de juny de 2019

Unió Intercomarcal de l’Horta i la Ribera de Xúquer

Coordinadora Obrera Sindical – COS

Sindicat per a l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans