Comunicat de la Coordinadora Obrera Sindical – COS davant la victòria aconseguida en les negociacions per assegurar els pagaments immediats a les treballadores de Mensajeros de la Paz CV. Ara cal continuar organitzant-nos i lluitant per aconseguir acabar amb els deutes i la precarietat de les entitats del sistema de protecció de menors, i altres serveis socials, del País Valencià.

Organitzades, juntes i lluitant ho podem tot!!

Després de la concentració del passat divendres 5 de juliol, militants de l’assemblea de l’Horta de la Coordinadora Obrera Sindical – COS i companyes i companys de Mensajeros de la Paz CV, vam
convocar una segona concentració i una roda de premsa per exigir una solució als impagaments de nòmines i als deutes que arrossegaven des de feia mesos. El finançament des de l’Institut Valencià de Finances, sols cobria el 50% del deute.

Malgrat això, sabíem que eixa solució no era res més que un pedaç que no solucionaria cap dels problemes de l’entitat, per això vam decidir convocar aquesta segona concentració… perquè la perspectiva d’estar 4 mesos sense cobrar era inassumible i la «rendició» no podia ser cap opció.

Així doncs, i després d’uns minuts cridant «Mònica paga ja!» (en referència a la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra), davant dels nombrosos mitjans que s’hi van aplegar, un assessor de Mònica Oltra ens va convidar a entrar a la Conselleria per negociar una solució.

Allà i després d’una mitja hora de conversa, on a més de plantejar cruament i clarament la situació de les treballadores, també vam poder insistir en la problemàtica de moltíssimes entitats del Sistema Públic d’Atenció a Menors i Serveis Socials del País Valencià, que estan veient-se forçades a acceptar els confirming que els estan arribant des de diferents entitats bancàries privades per poder accedir a línies de finançament i poder fer la seua feina… així com de l’escàndol que representa que moltes d’aquestes entitats hagen de veure’s forçades a pagar interessos a la banca per poder tindre finançament, amb l’espoli de diners públics i concentració en grans empreses dels serveis socials que això representa.

Finalment, i després de confirmar contactes amb l’IVF, se’ns va confirmar que es podria arribar a finançar el 95% del deute a un interès menor de l’1,75% (davant del 50% del deute al 3% que se’ns havia promès inicialment), acordant-se ahir dimecres 10 de juliol el pagament d’aquest deute. S’ha arribat a una solució satisfactòria del problema, i s’ha demostrat, una vegada més, que només organitzant-nos i lluitant podem defensar el que és nostre.

Sabem que açò només és un principi en la llarga lluita per la defensa dels llocs de treball i la protecció dels menors, així com per la dignificació i la protecció de tot el sistema de protecció de les persones i dels serveis socials. Per això continuarem fent tot el possible per organitzar-nos a tot el sector i defensar els nostres llocs de treball i una vida digna per a totes les persones!

València, l’Horta, 12 de juliol de 2019
Unió Intercomarcal de l’Horta i la Ribera del Xúquer.
Coordinadora Obrera Sindical – COS
sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional.