La COS aconseguim la majoria al Comitè Unitari de Personal del Consell Comarcal de l’Alt Camp.

El passat 10 de gener del 2019 tenien lloc les eleccions sindicals al Consell Comarcal de l’Alt Camp. Es feien eleccions per escollir els representants del personal laboral i el personal especialista no qualificat, anteriorment s’havien celebrat les eleccions pel personal funcionari. La COS (Coordinadora Obrera Sindical) va presentar una llista a les eleccions del personal laboral, que va sortir guanyadora. És el primer centre de treball de l’Alt Camp on la COS guanya les eleccions sindicals. En el moment de les eleccions el cens del personal laboral era de 48 electors, 36 dones i 12 homes.

La COS va obtenir els 4 representants del Comitè de personal que corresponen al personal laboral. La representant corresponent al personal especialista no qualificat la va obtenir la candidatura presentada per la CGT.

El 24 de gener de 2019 es va constituir el Comitè Unitari de Personal (CUP), on s’inclogueren totes les representants resultants de les 3 eleccions, format per 1 representant dels funcionaris, 1 representant del personal especialista no qualificat i 4 representants del personal laboral fix. El CUP està presidit per la companya Lurdes Quintero, l’afiliada que va encapçalar la llista per la COS a les eleccions sindicals del personal laboral. El CUP està conformat per 6 dones.

Les companyes que han organitzat la llista de la COS estan contentes amb els resultats obtinguts, conscients de la complicada tasca que els toca desenvolupar i de les dificultats que els responsables polítics del centre de treball els hi posen.

Desde la territorial de la COS del Camp felicitem la candidatura guanyadora i els animem a seguir treballant per defensar els drets laborals de totes les treballadores del Consell Comarcal. Alhora desitgem que sigui la primera de moltes més victòries en futures eleccions sindicals a la zona del Camp de Tarragona.