Una petita passa per seguir lluitant per unes condicions de treball i salarials dels quasi mil treballadores de la plantilla de SanitasBUPA.

Amb data del passat dilluns 22 de juliol, el Coordinador de Salut Mental de SanitasBUPA del Departament de Salut de Manises va retirar la "instrucció" (sic), mitjançant la qual s’havia indicat a les auxiliars d’infermeria de l’Agència Valenciana de Salut de la Unitat de Salut Mental de Manises, de forma ambigua i arbitrària, que passaren a integrar-se durant quatre hores tots els matins a l’Equip d’Atenció Primària de Manises.

 

Aquest fet és una petita primera victòria, tot i que més que significativa, en la lluita contra la privatització de la sanitat pública, i per a açò ha estat fonamental la solidaritat de les organitzacions sindicals implicades, començant per les companyes de la Intersindical Valenciana, passant per les companyes i companys membres de la Junta de Personal per CCOO i UGT, i acabant per la COS (que posàrem tots els nostres mitjans tant en l'àmbit de serveis jurídics, com de difusió, al servei de les companyes de la USM de Manises)

Aquesta solidaritat, que s’ha vist reflectida en nombrosos mitjans de comunicació, i que fins i tot ha arribat a l’Associació Estatal de Neuropsiquiatria, ha estat l’eina clau per a aquesta victòria, petita però de gran rellevància, com ja hem dit.

És més, com sempre hem defensat des de la COS, entenem que la solidaritat activa a tots els nivells possibles és l’única ferramenta vàlida per plantar cara a tot el que estem patint (retallades i destrucció de drets fonamentals, atur i misèria…), l’única garantia real i efectiva per guanyar, i no quedar-nos en la mera protesta “formal”.

La COS no presentarà aquesta setmana, doncs, denúncia a la Inspecció de Treball tal com tenia previst fer. Aquesta primera victòria no és res més que un petit pas en la llarga marxa que totes les persones treballadores hem d’encarar per tombar totes les injustícies que estem patint. Esperem que aquest petit pas que hem fet, siga definitiu.

La COS fa ara una crida a tots i totes les treballadores del Departament de Salut de Manises a estar alerta i oposar-se i denunciar tota maniobra incentivada per SanitasBUPA que, escudant-se darrere l’optimització dels recursos, busque augmentar encara més els beneficis privats a costa dels diners públics i les condicions laborals. Especialment cal reprendre la lluita per unes condicions de treball i salarials dels quasi mil treballadors i treballadores de la plantilla de SanitasBUPA al Departament de Salut de Manises per tal d’igualar-les amb la de la plantilla de l’Agència València de Salut.

Prou de beneficis privats a costa dels diners públics.

horta@sindicatcos.cat
www.coshorta.wordpress.com