L’escrit ha sigut llegit a les portes de la Secretaria Autonòmica d’Ocupació de la Generalitat Valenciana per Gonçal Bravo (Coordinador General de la Coordinadora Obrera Sindical) en nom de l’esquerra independentista. L’independentisme valencià ha convocat a la seua militància i simpatitzants a sumar-se a la vaga i organitzar piquets, així participarà de concentracions i manifestacions el proper dia 29 de setembre a diferents ciutats i poblacions valencianes com ara Alcoi, València, Castelló de la Plana, Alcant, Elx, Pedreguer, Benissa, Alboraia, Gandia, Mutxamel,… Aquesta roda de premsa ha sigut simultània a les altres dos grans capitals dels Països Catalans: Barcelona i Ciutat de Mallorca, on també hi haurà multitud de mobilitzacions amb presència de l’independentisme d’esquerres.    A continuació podeu llegir el comunicat de premsa fet públic aquest matí:

L’Esquerra Independentista davant la vaga general del 29 de setembre
En el context actual de retallades socials i reformes laborals, l’Esquerra Independentista (CAJEI, COS, Endavant, Maulets i SEPC), moviment polític que lluita per la Independència i el Socialisme als Països Catalans, apostem fermament per fer d’aquesta vaga general l’inici d’una mobilització popular per acabar amb totes les imposicions i retallades a la dignitat de la classe treballadora catalana.

Davant la convocatòria de vaga general del proper 29 de setembre l’Esquerra Independentista sortim al carrer per denunciar que:

1. La reforma laboral aprovada és l’agressió més gran dels últims 30 anys cap a les condicions de vida de la classe treballadora catalana.

2. Les polítiques neoliberals planejades pel FMI i la UE com a resposta a la crisi del sistema capitalista es basen en reduir els drets socials i la qualitat de vida de milions de treballadores.

3. Amb aquesta crisi s’ha fet evident que ens és més necessari que mai, per als i les treballadores del nostre país, un Marc Nacional de Relacions Sociolaborals dels Països Catalans des d’on poder decidir democràticament la sortida a la crisi i el sistema econòmic a construir d’ara endavant.

Som conscients que només amb una Vaga General no n’hi ha prou per tirar enrere la reforma laboral i les altres retallades socials dictades per l’FMI i la UE, i executades pels governs espanyol i francès, però també sabem que només amb la lluita diària i organitzada podrem fer front a aquestes agressions i avançar cap a una vertadera democràcia política, econòmica i social.

Comissió de Premsa de l’Esquerra Independentista – Vaga General 29 S
Països Catalans, 25 de setembre de 2010