Comunicat de rebuig a la nova reforma laboral.

Després de parlar-ne durant setmanes, el passat divendres 10 de febrer el consell espanyol de ministres va aprovar la nova contrareforma laboral.

El Consell espanyol de ministres ha continuat minvant els drets laborals que la classe treballadora de l’Estat espanyol va aconseguir amb anys de lluita, seguint els dictats del neo-liberalisme mundial; el FMI i la UE. A més, en ser un decret llei, la reforma entrà en vigor a l’endemà, dissabte 11 de febrer, una vegada publicada al BOE, encara que després en el tràmit parlamentari puga sofrir canvis.

 

Més enllà de les absurdes i falses justificacions del PP, no n’hi ha cap dubte en que l’objectiu real és incrementar encara més el poder de la patronal en les relacions laborals, aprofitant la crisi econòmica per disciplinar i afeblir a la classe treballadora i al moviment sindical. Ja que, tot i les contínues referències a la “creació d’ocupació” i la seua estabilitat, en realitat tot ha girat al voltant de l’abaratiment dels costos de l’acomiadament, i el fet de facilitar l’aplicació dels ERO i els acomiadaments col·lectius i/o disciplinaris.
Ja han eliminat els contractes amb indemnització de 45 dies / any treballat (per acomiadament improcedent), substituint-los per un únic d’indefinit de 33 dies / any treballat i un màxim de 24 mensualitats.

Es generalitza l’acomiadament objectiu per causes econòmiques amb indemnització de 20 dies per any treballat. És a dir, les empreses ja poden acomiadar justificant simplement una caiguda de les vendes, encara que continuen obtenint beneficis!.  També s’afebleix més la negociació col·lectiva, facilitant a les empreses la desvinculació dels pactes en conveni, tant en matèria salarial, com en condicions laborals.

 

A més, si amb tot açò no tinguérem prou, als pactes i atacs signats per la generalitat de CiU, a la CAC, ara resulta que la generalitat del PP, a la CAPV, assoleix un nou pacte entre ells, CCOO, UGT i CIERVAL per retallar encara més els salaris i els drets de les persones treballadores del País Valencià. Tot açò seguint la línia més dura i ultraliberal marcada des de Madrid pel PP, CiU, CEOE, i també des de les institucions capitalistes mundia

Creiem evident que el poble treballador català necessita més que mai disposar de forma urgent d’instruments que li possibiliten decidir per ell mateix. Decidir les seves condicions salarials i de treball, decidir les seves polítiques socials i econòmiques. Decidir, en definitiva, les seves condicions per garantir la seua supervivència, llibertat i independència, com a persones, com a classe treballadora i com a poble.

cartellvagageneral 300 imp

Ja està bé d’imposicions capitalistes, regionalistes i colonialistes!!
Ja està bé de dictats de Madrid, de Paris, de Brussel·les o de Washington!!

El Poble Treballador gallec i el basc ja han convocat Vaga General a les seues nacions pel proper 29 de Març, aquest és el camí que creiem inevitable si es vol plantar cara al capitalisme espanyol, i així doncs, fem una crida a mobilitzar-nos a casa nostra per eixa mateixa data, en una Jornada Nacional de Lluita arreu dels Països Catalans, per tal de mostrar el nostre rebuig frontal a aquesta nova contrareforma laboral, i avançar amb fermesa en el camí de la preparació i convocatòria de la Vaga General al nostre país.
Aquesta és l’única manera de defensar no només els nostres drets laborals, sinó també de poder materialitzar el canvi social que permeta que siguem les persones treballadores, i no el capital, el centre i l’eix fonamental de la transformació i canvi real i radical que necessitem a casa nostra i a tot arreu.

Fem una crida al poble treballador català a organitzar-se i lluitar de forma contundent contra aquesta contrareforma laboral, i les retallades que precaritzen el nostre benestar.

Per la terra i pel treball… Avancem cap a la Vaga General!!

València – Barcelona, Països Catalans, 11 de febrer de 2012
Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans
www.sindicatcos.cat / info@sindicatcos.cat