Zapatero regala altres 27 milions d’euros als “sindicats” CCOO i UGT per evitar una nova vaga general

Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, manifestem públicament el següent:

  • El govern espanyol,vol evitar una nova vaga general, aquesta vegada motivada per la reforma de les pensions (i de forma soterrada, també per la pròxima aprovació del reglament de desenvolupament de la contrareforma de la negociació col·lectiva, el proper 4 de març).

Amb aquest objectiu, el ministre espanyol de Treball, Valeriano Gómez, ex-buròcrata de la UGT, ja es va reunir amb Méndez i Toxo, per continuar les “negociacions”, sobre la contrareforma de les pensions i l’ampliació de l’edat de jubilació als 67 anys.

 

  • En paral·lel a aquestes reunions, Manuel Chaves, mitjançant una resolució en el BOE (just abans que comencessin les trobades) atorga una subvenció per a les organitzacions “sindicals” de 26,6 milions d’euros… Tot just unes poques setmanes després del “regal” de 143 milions d’euros a CCOO i UGT entre setembre i desembre de 2010 (quan en tot el 2009 “només” van rebre uns 95 milions d’euros).

  • Aquestes noves “ajudes” estan destinades a finançar els plans de “formació” en 2011 dels funcionaris i dels empleats públics (i de pas, mirar de “pal·liar” les reduccions salarials i de drets que tornaran a patir durant aquest 2011)… Al mateix temps, al BOE apareix que el govern espanyol també atorga subvencions a la pròpia Administració central (que rebrà un màxim de 23,4 milions d’euros), a les autonomies (de 52,1 milions d’euros) i als ajuntaments (de 24,8 milions d’euros). “Curiosament” aquests “regalets” a aquests “sindicats” seran superiors a les rebudes per l’administració central i als ajuntaments (que els necessiten i molt per poder pagar els deutes amb petites empreses locals i col·lectius socials, generar ocupació a les localitats, etc.)

  • -Els sindicats institucionals poden “justificar” que els fons estan destinats a “fomentar” polítiques actives d’ocupació, la lletra petita de la resolució del Ministeri de Política Territorial (és a dir, CCOO i UGT rebran altres subvencions, a posteriori, d’altres ministeris com el de treball, educació, etc., i administracions públiques) té diverses clàusules preocupants.

La més significativa és que CCOO i UGT (i altres “sindicats” com CSIF, organitzacions que, segons diu literalment el BOE tenen “capacitat organitzativa i tècnica”, la qual cosa deixa en condicions avantatjoses a aquests “grans sindicats”, una vegada més), quan donin cursos de formació en 2011 no hauran de presentar “justificació documental” de les despeses corrents (a veure qui pot rebre un subsidi de l’estat o de qualsevol administració pública sense haver de presentar desenes de papers, justificants, etc.).

D’aquesta qüestió també es beneficiaran les administracions públiques… és a dir, que senzillament es promociona la corrupció i l’enriquiment d’uns pocs amb els diners públics… És a dir, el conjunt de les treballadores i treballadors hem de continuar pagant la crisi, i justificant fins al darrer dels cèntims que “rebem” de l’estat. Al 2010, en la mateixa resolució en la qual es convocaven aquestes ajudes, no existia cap clàusula semblant.

  • Finalment, els requisits perquè els beneficiaris rebin les subvencions es troba en que les despeses subvencionables “hagin estat efectivament pagades a 15 de març de l’any següent”. És a dir, com a mínim 75 dies després que es prestessin els serveis (ja en ple any 2012), per contra, la Llei de Morositat obliga a pagar en 40 dies com a màxim al 2012, alguna cosa que posa en dubte el relaxat límit que ha imposat Chaves a l’hora de realitzar els pagaments pels cursets de formació.

  • Fa unes setmanes s’ha sabut (tot i que òbviament no ha estat gens publicitat) que els “sindicats” CCOO i UGT treuen profit del Fons públic per a la Prevenció de Riscos Laborals, per autofinançar-s’hi. Aquestes dues organitzacions para-estatals participaren directament en la presa de decisió de la distribució de 44 milions d’euros durant el 2009, segons l’órgan fiscalitzador. Així, per exemple, entre 2000 i 2007, CCOO i UGT es van repartir més del 90% de les partides destinades en teoria a fomentar la Prevenció dels Riscos Laborals – PRL. La mort d’un treballador en una obra de construcció a l’Hospitalet de Llobregat promoguda per CCOO, ara es fa pública una qüestió que molta gent sabíem, però que fins ara no constava en comptes públics. La lamentable i miserable realitat és que els “sindicats”/empresa CCOO i UGT han trobat en els fons destinats a la PRL un mitjà de finançament més (que òbviament incompleix la legalitat), a més de les “arbitràries” subvencions de les Administracions Públiques europees, estatals i autonòmiques… donades les cada cop menors quotes dels i de les afiliades (només en 2009 CCOO va perdre més de 200.000 afiliades i afiliats a tot l’estat espanyol)

  • Segons l’últim informe del Tribunal de Comptes, centrat en la gestió de les partides de la Fundació per a la Prevenció de Riscos Laborals, no hi ha cap dubte sobre la terrible arbitrarietat, el descontrol i la manca absoluta de transparència i publicitat amb la que es maneguen els fons dedicats a “evitar” els accidents laborals i les malalties professionals.


Està assumit que les direccions de CCOO i UGT no faran res per tombar la nova contrareforma de les pensions,només els preocupa mantenir les seves  pròpies estructures, les seves pròpies cadires i privilegis. mentre les organitzacions sindicals que realment treballem amb les nostres mans per aixecar la defensa necessària que necessitem com a persones treballadores i com a poble acabem rebent la mateixa consideració que aquest fals sindicalisme de cartró. Mentrestant,centenars de milers de persones treballadores a casa nostra ja no tenen cap ingrés, ni forma de guanyar-se la vida.


Per dignitat,per poder defensar realment els teus drets i dignitat com a persona treballadora i com a poble… Trenca amb les direccions claudicants de CCOO i UGT o ells ens acabaran trencant a totes i a tots.Per la terra i pel treball, per la dignitat i la llibertat… a la Vaga General!!


27 de Gener Jornada Nacional de Lluita arreu dels Països Catalans!!


Que es reformin i es retallin els diputats, executius i la casa reial, les pensions!!


Per la plena jubilació als 60 anys, amb 100% de pensió!!


Països Catalans – 13 de gener de 2010

Coordinadora Obrera Sindical – COS

Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans