FEM EXTENSIBLE LA LLUITA DELS I LES ENSENYANTS INTERINES ARREU DELS PAÏSOS CATALANS!!

Arran de la situació en la que queden els i les milers de treballadores i treballadors interins de l’ensenyament públic arreu dels Països Catalans, i el seu acomiadament, que implica l’ERO forçós més gran de la història del nostre país; i davant les mobilitzacions que comencen a organitzar-se als diferents territoris del país per fer front a aquesta situació, des de la COS manifestem públicament:

1. La nostra adhesió i suport a la convocatòria de Vaga a l’ensenyament per l’inici del curs a mitjans de setembre, a la Comunitat Autònoma de Catalunya; així com tots els nostres esforços per fer-la extensiva arreu del territori, i a d’altres sectors precaritzats, en la mesura de les nostres possibilitats.

 

2. El nostre suport a totes les accions públiques de repulsa contra aquest ERO encobert, al País Valencià, les Illes i el Principat de Catalunya, com per exemple, les acampades de personal interí i solidari que es van portar a terme durant diversos dies en diverses ciutats del país com València o Alacant.

 

3. La crida a la participació de la militància perquè s’involucri en les plataformes en defensa de l’ensenyament públic que ja hi ha als diferents territoris (assembles grogues locals, assemblees de zona, plataformes de docents, comissió d’educació de les assemblees de veïns, etc.), o per exemple, ajudar a reforçar la Xarxa per l’Ensenyament Públic del País Valencià.

  Entenem, i per açò ens hi sumem, que la Vaga de setembre no és una vaga per mesurar les forces que té un sindicat o un altre per a anar a cap Mesa Sectorial, ara no estem parlant d’açò. Ara estem parlant de defensar milers de llocs de treball arreu del país, i per tal que els nostres fills i filles no es vegin perjudicats per la incompetència supina d’aquells que ens malgovernen. És una vaga per a mesurar les forces del conjunt de la societat i de les organitzacions socials i de classe per oposar-se a les retallades en l’educació pública, i la resta de serveis públics, i la seva paulatina privatització.

  La vaga és més que necessària, i si els companys i companyes d’Interzones la fan, els diferents sindicats de classe hi ajudem, i si les assemblees i els col·lectius populars hi donen suport i s’estén arreu, aconseguirem sumar i avançar!!.

  Perquè malgrat el que porten anys dient els grans patrons de les grans “centrals sindicals”, una vaga no és cremar cap cartutx, no. És avançar i consolidar el moviment en defensa de l’ensenyament públic, i tota la resta de serveis públics (la sanitat, el transport, les dependències, etc). I fins i tot, pot ajudar a reforçar la lluita dels sectors privats de producció i serveis, tan pauperitzats i precaritzats.

  Si s’espera més a convocar-la, serà molt més minoritària i hi haurà ben poca gent per fer-la… O és que la gent també romandrà sense fer res quan vegin els i les seves filles amuntegades en aules desbordades, sense beques, sense servei de menjador, xec pels llibres, etc.?

  Aquesta és una vaga per defensar els 3.000 companys i companyes que molt probablement no treballaran enguany a la CAC. I pot ajudar també als més de 7000 companys i companyes que tampoc no podran treballar a les Illes i al País Valencià.

  Per combatre la precarietat de les condicions de treball dels i les interines i substituts: només es cobraran les hores lectives (ni tutories, ni patis, ni coordinacions), contra les baixades del salari, i pel no cobrament del mes de juliol.

  Cal fer aquesta vaga perquè encara no tenim cap altra eina que la iguali en càrrega simbòlica ni de confrontació.

  Juntem-nos i avancem!!

  Coordinadora Obrera Sindical – COS

  sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans

   

  1- L’enllaç del manifest vídeo que hem fet. Cal difondre’l al màxim: amics facebook,blogs, mails, etc…

  http://youtu.be/bKEDHpiQ9y0

  2- Adreça del Bloc de la Coordinadora Interzones amb informació diversa sobre la vaga i altres aspectes. Hi ha algun apartat encara en construcció.

  interzonesdocent.blogspot.com.es

  3. Pàgina informativa a Facebook (recordeu que per fer-ne difusió cal clicar a M’agrada)

  http://www.facebook.com/interzones.docent

  4. Grup de Facebook, aquí podeu plantejar dubtes o qüestions a part de rebre informació.

  http://www.facebook.com/groups/interzones.docent/