“Per la vida, per la terra i pel treball…. Organitzem-nos i a la Vaga!!”

En motiu de la convocatòria de vaga convocada al sector petroquímic de Tarragona, des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) volem expressar el nostre suport més explícit, arran dels fets ocorreguts el dia 14 de gener a l’empresa IQOXE. És per això que des de la COS ens adherim a la jornada de vaga convocada i a la mobilització convocada pels sindicats combatius i la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona, la tarda d’aquesta jornada.

Aquesta vaga arriba tard, i després d’anys d’accidents i de deteriorament de les condicions laborals i de seguretat, d’un sector industrial que condiciona moltes decisions polítiques i industrials al Camp de Tarragona. Aquesta vaga arriba, de la mà d’uns sindicats grocs, que han preferit durant anys mirar cap a una altra banda i pactar amb la patronal del complex petroquímic, abans que defensar els drets dels seus treballadors.

Per tot això, ens sumem a les demandes que fan les companyes de CO.BAS i la CGT del sector petroquímic:

  • Compliment dels seus drets laborals, per tal de no ser obligats a treballar en males condicions.
  • Augment del manteniment preventiu i substitució dels equipaments antiquats, danyats i dotació de les empreses del sector amb plantilles suficients.
  • Instal·lació d’analitzadors a les plantes, de tots els productes tòxics i perillosos.
  • Socialització a la població de la informació recollida sobre la contaminació del complex petroquímic.
  • Eliminació de la flexibilitat horària, i el pagament de salaris dignes, que permetin als treballadors del sector, no haver de completar els seus salaris amb hores extres.
  • Jornades laborals ajustades a unes condicions de treball amb seguretat, que permetin a les plantilles treballar lúcides, descansades i sense estrès.
  • Eliminació de la subcontractació al sector i equiparació salarial de tots els treballadors de la indústria química.
  • Reconeixement de les baixes per accidents laborals i malalties professionals.
  • Eliminació del Decret 30/2015, que fixa la responsabilitat sobre el dimensionament dels mitjans per a garantir la resposta davant de situacions d’emergència a les empreses.

Exigim que s’acabi amb l’opacitat i les polítiques criminals que predominen en la gestió del sector químic per part de la patronal, i que es respectin tant els drets dels treballadors, com la seguretat en el desenvolupament de la seva activitat, per sobre de la voluntat de maximitzar els beneficis empresarials.

Condicions de vida i treball dignes per a les treballadores del sector químic!

Ni un mort més! O les nostres vides, o el seu benefici!