El dilluns 1 de maig, es convoca una manifestació unitària a Mataró, per commemorar el dia internacional de la classe treballadora.

13 organitzacions del Maresme, convoquem pel 1r de maig, una manifestació comarcal unitària per commemorar el dia internacional de la classe treballadora.

La marxa començarà a les 11.30 h des de la Plaça Miquel Biada, davant de l'estació de trens, de Mataró i finalitzarà a la Font del 1r de maig, situada al barri dels Molins de la capital Maresmenca. L'assemblea de la COS al Maresme, conjuntament amb 13 organitzacions del Maresme (entre elles Arran, Endavant OSAN, PAC Mataró o Maresme Feminista) participa i treballa en l'organització de l'acte.

Fa 10 anys que es va iniciar la crisi sistèmica que va començar a destruir les nostres vides. 10 anys de la crisi que ha desallotjat a milers de persones de les seves llars, 10 anys de la crisi de l'inici de les retallades dels serveis públics essencials (salut, educació i serveis socials), 10 anys de l'inici de la nova era de la desregulació laboral. En definitiva, 10 anys d'ençà que les nostres vides van començar a ser pitjor.

Parlen del final de la crisi i de la millora de l'ocupació. Res més lluny de la realitat, a casa nostra qui pot accedir a un lloc de treball avui ho farà en pitjors condicions que abans de començar la crisi. Per primera vegada des de fa dos segles, la generació de joves d'avui viurà en pitjors condicions que la generació anterior. El capitalisme ens porta aquí: depredació de les condicions materials de vida i de l'ecologia del nostre planeta. Prou!

Som la gent que vivim del nostre treball, som la immensa majoria de la població d'aquest país, som els que protestem en contra del genocidi que s'està perpetrant a la nostra Mar Mediterrània on ja han desaparegut més de 30.000 persones, som els que estem en contra d'aquest 'Mare mòrtum' en què l'està convertint l'oligarquia europea.

Som els que ens aixequem davant del linxament constant de les dones a la nostra societat, els que ens rebel·lem en contra de l'extermini físic de la meitat del nostre país i els que reclamem aquella idea tan radical que diu que les dones som persones.

Som també els que reclamem que els pobles els construeixen les majories socials treballadores i que el poble català té tot el dret del món a decidir lliurement el seu futur, per sobre de les imposicions que la monarquia espanyola intenti imposar.