Comunicat de l’assemblea territorial de la COS al Vallès.

El passat divendres 26 de febrer va morir una persona treballadora dels serveis de neteja contractats per l’Ajuntament de Mollet del Vallès, mentre netejava la nau de la brigada d’obres del carrer Ferrer i Guàrdia. El company va caure des d’una alçada de diversos metres, amb el fatal desenllaç… una nova mort per “accident” per caiguda d’alçada. Els serveis mèdics d’emergències es van desplaçar fins al lloc de la tragèdia, però malauradament l’esforç va ser en va i va acabar perdent la vida.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical ens solidaritzem amb la família del company i les seves amistats, i condemnem públicament els fets. Les morts en l’àmbit laboral són responsabilitat de l’empresari, que és qui ha de garantir el material de seguretat i el seu ús. Exigim que l’Ajuntament de Mollet rescindeixi la concessió amb l’empresa adjudicatària del servei, per la seva responsabilitat. Alhora, reclamem que el consistori assumeixi el servei i que revisi i vetlli els protocols de seguretat perquè esdevinguin efectius i eficients.

Aquesta mort posa novament en manifest que l’externalització de serveis porta cap a la precarietat de les treballadores, tant en el seu salari com en les condicions de treball. A cada servei posat en concurs, es produeixen noves retallades amb l’objectiu que les empreses concessionàries obtinguin més beneficis.

Estem fartes de tanta inseguretat, inestabilitat i males condicions. Fartes que ens manllevin la vida. Per la nostra salut i existència, contra el seu estalvi i els seus beneficis, prou externalitzacions i prou terrorisme patronal.