El matí del passat dijous 23 de setembre, un grup de persones vinculades a organitzacions polítiques, sindicats i moviments socials realitzaren una acció directa per denunciar que el cost de la crisi està recaeint exclusivament en els treballadors i treballadores, amb les mesures que el govern, la banca i la patronal ens estan imposant.
Una crisi creada pel propi sistema financer, que hui en dia és qui pren les decisions per damunt de governs titella en una farsa que res té a veure amb la vertadera democràcia i participació de la ciutadania en les qüestions que ens afecten.

Cinc persones portant sobre elles pancartes al·lusives i repartint octavetes, entraren successivament en diverses seus bancàries de la plaça de Baix, front la façana de l’Ajuntament: Banc Santander, BBVA, Caja de ahorros del mediterraneo (CAM) i Rural Caja, front l’estupor d’empleats i clients. Tan sols la última entitat citada hi hagué moments de tensió, ja que el director amenaçà amb telefonar a la policia, cosa que efectuà front a la negativa de les activistes de deposar la seua actitut. Els uniformats arribaren tard i poc pogueren fer.
Aquest grup estigué recolzat en tot moment per una trentena de persones que en la mateixa plaça desplegaren una pancarta amb el text: “Polítics corruptes, banquers lladres, diguem prou!” i repartint octavetes en tre els nombrosos vianants, denunciant els efectes de la crisi, els seus culpables i animant la convocatòria de Vaga General del dia 29.
Les proclames es centraren en denunciar la nova reforma laboral, un nou atac als drets de les treballadores, els plans de govern per augmentar l’edat de jubilació, reducció de partides en ajudes socials, ajudes a la maternitat, llei de dependència, etc; despesa militar i policial, pujada generalitzada d’impostos bàsics, com la factura de la llum, privatització de serveis púlbics, la situació dels quatre milions d’aturats i les exigències de la reducció salarial que pretèn imposar la patronal, el negoci immobiliari, la corrupció política i el desnonament de families senceres dels seus habitatges per no poder pagar les seues abusives hipoteques.
Tot aquest panorama que afecta cada dia més a les treballadores, precaritzant la seua vida diària, ens donen més motius per recolzar aquesta Vaga General i més enllà del 29 seguir lluitant fermament en defensa dels nostres drets.

Als treballadors i trebalaldores

Ens baixen els salaris
Ens retallen les pensions
Ens furten els drets
Ens pujen els impostos

Fins a quan?

Hi ha molt per retallar: polítics, monarquia, esglèsia, fastos i prebendes.

Però els nostres drets no es toquen

LA CRISI QUE LA PAGUEN ELS RICS
RECOLZA LA VAGA GENERAL

Video de l’acció: http://www.youtube.com/watch?v=mumjnUoKF7k