Denunciem que aquest lamentable muntatge repressiu no hauria estat possible sense la intervenció d’un programa televisiu dirigit per la periodista Mercedes Milà.

El dijous 14 de març al matí, un company afiliat de la COS i dos de la CNT-Catalunya foren detinguts a Barcelona acusats de danys, calúmnies, vexacions i coacció. El company de la COS fou alliberat el mateix dijous 14 per motius de salut. Els altres dos companys han declarat el dissabte 16 de març i han sigut posats en llibertat durant la tarda del dissabte. El mateix dia 14, dues persones més foren citades a declarar a la comissaria dels mossos de Sant Martí i van ser posades en llibertat el mateix dia, després de negar-se a declarar.

 
 
 
Aquestes detencions parteixen del conflicte laboral que hi ha hagut a l’empresa del districte de Sant Martí de Barcelona, BDN Pizzeria, on van treballar dos de les detingudes. Aquesta empresa imposa unes condicions d’explotació vergonyoses, tot ignorant la legislació laboral; obliga les treballadores a fer incomptables hores extres que no paga, els paga salaris per sota el conveni, estafa a la seguretat social, escampa la repressió sindical… Les dues treballadores foren acomiadades per exigir el compliment del conveni laboral: es tracta d’un clar exemple de repressió sindical. Davant d’aquesta situació les treballadores van iniciar unes protestes que han comptat amb força suport.

Des de la COS denunciem que aquest lamentable muntatge repressiu no hauria estat possible sense la intervenció d’un programa televisiu dirigit per la periodista Mercedes Milà, la qual, en un exercici de sensacionalisme i ignorant el codi deontològic de la que sosté que és la seva professió, va dedicar un programa sencer a victimitzar a l’empresari explotador i estigmatitzar les actituds i les conductes reivindicatives empreses per les treballadores. No només no va contrastar ni va donar veu a les treballadores, sinó que va utilitzar tot tipus de recursos per condicionar l’espectador i criminalitzar-les.

Aprofitant la tempesta represiva televisiva, els Mossos d’Esquadra hi han acudit ràpidament com a bons minyons al servei de la patronal, i han ordit un muntatge per colpejar un cop més contra les companyes organitzades. I, mentrestant, BDN Pizzeria segueix ignorant la legislació laboral, explotant les treballadores i estafant a la seguretat social amb la protecció de l’aparell de la ‘justícia’, aquella que persegueix els qui denuncien l’incompliment de la legislació laboral.

Expressem la nostra solidaritat amb les companyes represaliades i a la gent combativa d’aquesta empresa; aquest procés de lluita ni de bon tros es tanca d’aquesta manera, us ho assegurem.