La Plataforma pels Drets Socials se solidaritza amb els joves sahrauís tancats a la seu del PSOE a València

 

La Plataforma pels Drets Socials vol manifestar la seua solidaritat amb les 20 persones sahrauís que s’han tancat a la seu del PSPV de la ciutat de València per a exigir que el Govern reconega la República Sahrauí com a país i que els socialistes  es pronuncien públicament denunciant els actes criminals perpetrats pel govern del Marroc a El Aaiun.

Des de la Plataforma pels Drets Socials denunciem una vegada més el comportament criminal del govern del Marroc, que no té altra finalitat que acabar de manera violenta i assassina amb el poble sahrauí, negant-li el dret a l’autodeterminació (reconegut en múltiples resolucions de l’ONU) i la possibilitat de qualsevol eixida negociada al conflicte.

En aquesta situació el govern espanyol ve actuant de fet com a còmplice del govern de Marroc, enlloc d’oposar-se amb fermesa a la violació flagrant dels drets humans al Sàhara Occidental i de condemnar la intervenció genocida de l’exèrcit marroquí.

La Unió Europea i la mateixa MINURSO (Missió de la ONU en el Sàhara Occidental) estan obrant també de manera passiva i han eludit fins ara pronunciar-se de manera clara a favor de la gent sahrauí.

La Plataforma pels Drets Socials ens solidaritzem amb el poble sahrauí, exigim al govern espanyol i a la Unió Europea que trenquen els acords que els lliguen al règim criminal del Marroc, que denuncien la seua intervenció genocida i que reconeguen el dret a l’autodeterminació del Sàhara Occidental.

Demanem també la participació de la ciutadania valenciana en aquelles accions de suport a la gent tancada a la seu del PSPV que es puguen realitzar.

 

València, a 22 de novembre de 2010