Manifest pel 1r de maig de la Federació Sindical Mundial.

La Federació Sindical Mundial (FSM) fa arribar una salutació combativa, classista i internacionalista a les seues quasi 90 milions de treballadores i treballadors afiliats en més de 120 països del món, al moviment sindical classista, a cada treballador i treballadora en tot el planeta i fa una crida a honrar aquest dia amb vagues, esdeveniments combatius, manifestacions.

 

 

En aquest Primer de Maig la classe treballadora es troba sota condicions molt perilloses. La recepta de tots els governs capitalistes i dels mecanismes imperialistes (FMI, Banc Mundial, Unió Europea, etc.) per a una “eixida de la crisi” és la mateixa en cada país: retallades en salaris i pensions, eliminació de drets socials, desocupació. Al mateix temps, les contradiccions dins del sistema imperialista, com aquests dies a Ucraïna, generen una situació cada volta més perillosa per a les persones treballadores i produeixen nous riscos.

Alerta! En aquests dies, en l'Organització Internacional del Treball (OIT), els patrons i els governs capitalistes volen eliminar el dret de vaga. Per açò el volen eliminar del Conveni 87 de la OIT. El dret de vaga no va ser “regalat” als treballadors per cap govern i cap organisme internacional. Va ser un dret assolit a través de lluites obreres molt dures i seguirà existint solament amb la lluita dels treballadors. La FSM demana: mans fora del dret de vaga i crida al moviment sindical classista a organitzar mobilitzacions massives i combatives per a defensar-ho.

La desocupació, en l'àmbit internacional, ataca sense pietat a la classe obrera i els seus fills i filles; es converteix en una palanca per a augmentar l'explotació, especialment la de les dones i els joves dels sectors populars. Aquest Primer de Maig, la FSM crida a la classe treballadora internacional a lluitar contra el fenomen desocupació: organitzar els aturats en els sindicats, lluitar per la supervivència, per prestacions socials per als treballadors aturats, i pel dret a un treball estable i fix per a totes les persones. Lluitar contra la desocupació i els factors que ho generen. Fem aquest Primer de Maig un punt de partida per a la preparació del Dia Internacional d'Acció de la FSM, 3 d'Octubre 2014, la temàtica central del qual és la lluita contra la desocupació. Perquè la desocupació és un fenomen inherent al sistema capitalista.

Treballadors i treballadores del món, no hi ha cap raó perquè la nostra classe obrera viva en pobresa, desocupació, fam, guerres imperialistes o manca de salut i educació públiques i gratuïtes. La FSM crida a totes les treballadores i treballadors a unir-se sota les seues banderes i organitzar vagues, marxes, esdeveniments combatius per a defensar el dret de vaga, lluitar per treball estable i fix per a tots, per llibertats sindicals i drets socials.

El futur de la classe obrera no pot ser l'explotació i la barbàrie capitalista. La FSM per a aquest Primer de Maig i per a cada dia fa una crida a totes les treballadores, basat en el lema principal del “Pacte d'Atenes”, el nostre document polític i sindical, aprovat en el XVI Congrés Sindical Mundial en 2011: “Treballadores i treballadors, alcem-nos
 contra la barbàrie capitalista,
 per justícia social
 i per un món sense explotació”

Abril 2014
 / Secretariat de la Federació Sindical Mundial