La nostra companya Anna Víctor Amat va ser acomiadada el passat divendres 6 de juny, després que la treballadora no acceptés un canvi d'horari no comunicat prèviament.

Aquest canvi d'horari no era conciliable amb el d'una altra feina al Col·legi La Mercè de Martorell. L'acomiadament tampoc no li va ser comunicat, i més d'una setmana després d'haver-se fet efectiu tampoc no n'ha rebut cap notificació per part de l'empresa.

 

El centre en el qual treballava actualment és l'escola Ernest Lluch d'Abrera, a la qual va ser traslladada des del Col·legi La Mercè de Martorell el passat mes de març per part de l'empresa, també sense previ avís i sense respectar els quinze dies d'antelació pertinents. Per tant, la no compatibilitat d'horaris es deriva pel canvi de centre, atès que en el lloc i horari laboral en el centre on treballava anteriorment no hi havia problemes de conciliació horària.

La treballadora es trobava en una situació de contracte fix discontinu, amb finalització el dia 20 de juny, dia en què s'acaba el curs escolar. Així, la relació amb l'empresa ha estat trencada abans del que estava previst; sense tenir cap tipus d'informació ni seguretat respecte a aquesta relació de cara a l'inici del curs vinent, quan segons el tipus de contracte hauria de ser contractada de nou per part d'Asistentes Escolares, S.L.

Des de la secció sindical de la COS a Asistentes Escolares S.L., exigim que es torni a formalitzar la relació de contracte fix discontinu amb aquesta empresa, acomiadada per la mateixa, per tal que el curs vinent pugui fer la tasca que desenvolupava al seu lloc de treball.

Demanem també que l'empresa es disculpi per la manera com s'ha gestionat la situació, i que aboni la quantitat corresponent a aquests dies en què la nostra companya ha estat acomiadada.
Recordem que no és la primera vegada que ens trobem en una situació com aquesta; sense anar més lluny, fa uns mesos l'empresa va desenvolupar un altre acomiadament fora dels rangs legals. No es tracta d'un fet puntual, sinó de situacions, abusos i anomalies que es repeteixen en diverses situacions i moments del curs, una vegada rere l'altra.

Lluitem per defensar els nostres drets laborals, prou precarietat a Scolarest. Anna readmissió.

La secció sindical de la COS a Escolarest convoca dues concentracions per exigir la readmissió de la companya acomiadada per negar-se a acceptar un canvi d'horari. Les convocatòries són dimecres i dijous a les 8.30 h a l'escola Ernest Lluch, al Passeig de l'estació, 15, de la localitat d'Abrera. I el mateix dimecres a les 14.45 h al col·legi La Mercè al Carrer Mur, 36-40, a Martorell.

www.coslleure.wordpress.com
facebook.com/cos.lleure
twitter.com/CosLLeure
lleure@sindicatcos.cat