Suport amb les companyes collidores de maduixa de Huelva (Andalusia).

Fa uns dies es feien públiques una sèrie de notícies esgarrifoses, terribles, segons les quals, centenars de treballadores temporeres, collidores de maduixes a Huelva (Andalusia) i majoritàriament d’origen magrebí, anaven a ser expulsades després d’haver denunciat tractes vexatoris, agressions físiques, verbals i sexuals de tota mena, per part d’empresaris i caps de colla del sector.

El cas de Huelva ha destapat i visibilitzat una situació que sabem que existeix a centenars de llocs de treball, no només a Andalusia, sinó també als Països Catalans, als magatzems de fruita del País Valencià, de les Terres de l’Ebre o de Ponent

També passa el mateix en el sector de les Càrnies, la situació de total indefensió i pràctic esclavatge que pateixen milers de dones treballadores, fonamentalment migrants i joves, que queden absolutament desprotegides en mans d’empresaris sense escrúpols, i davant la inacció de les administracions públiques i de les grans “organitzacions sindicals”, consentint així i esdevenint còmplices d’una situació, ja no de precarietat, sinó de pèrdua de drets absolutament generalitzada abocant-nos a l’esclavisme (amb la complicitat de molts mitjans de comunicació que, com també passa amb la indústria càrnia, s’han dedicat aquests dies a fer-los una rentada de cara descomunal a la patronal de la maduixa).

Per tot això. Per una societat realment lliure, democràtica i integradora. Contra la seua injustícia i repressió, la nostra solidaritat i suport mutu. Si ens toquen a una, ens toquen a totes! Per la derogació immediata de la Llei d’Estrangeria i de les contrareformes laborals i de les pensions. Per una vida digna, justa i solidària… Organitzem-nos i defensem les nostres germanes i germans de classe. De la terra o estrangera, la mateixa classe obrera.