El SAT de Jaén patí agressions arran d'una xarrada de Sabino Cuadra, diputat d'Amaiur al congrés espanyol, on presentava el seu llibre 'Arrojado a los leones'.

Davant la virulència demostrada, una vegada més, per la caverna espanyolista, intentant criminalitzar i impedir per tots els mitjans possibles l’exercici de la llibertat d’expressió, que van acabar amb agressions físiques contra companys i companyes i greus destrosses a la seu del SAT a Jaén, i davant el silenci de molta de la suposada “esquerra”, des de la COS (Coordinadora Obrera Sindical), sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, manifestem públicament:

 

· La nostra rotunda condemna d’aquestes accions antidemocràtiques i totalitàries, vorejant el feixisme.

· Que és obligatori reforçar els lligams per la defensa de tots els nostres drets socials, laborals, nacionals, etc., fins als més elementals, com el dret a la llibertat d’expressió i de reunió.

· Que ja n’hi ha prou d’intentar criminalitzar la solidaritat i la voluntat de pau del Poble Treballador Basc, representat en aquest cas pel company i diputat Sabino Cuadra.

· Que ja n’hi ha prou de persecucions, repressió i criminalització contra les nostres germanes i germans del SAT, exemple de sindicalisme de classe i combatiu, honest i que dóna la cara per la llibertat de les persones treballadores i dels pobles.

Per tot plegat, ens reafirmem en el nostre suport incondicional al SAT, i més encara, a les companyes i companys del SAT de Jaén, que han patit l’agressió directa i intent de destrucció de la seua seu. Davant l’autoritarisme, el feixisme, la demagògia i qualsevol atac contra la classe obrera i els drets democràtics fonamentals: si ens toquen a un, ens toquen a totes.

Països Catalans, 28 d'abril de 2014


Secretaria de relacions internacionals de la Coordinadora Obrera Sindical