La secció sindical de la COS a la UPV mostra el seu suport a la jornada de vaga del 23 d'octubre.

Des de la secció sindical de la COS a la Universitat Politècnica de València (COS-UPV) i l’assemblea territorial de l’Horta i àrea metropolitana volem mostrar tot el nostre suport a la vaga estudiantil del pròxim 23 d’octubre convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), A Contracorrent, el Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) i el Front Estudiantil Universitari (FEU) arreu del País Valencià.

 

Entenem que el procés mercantilitzador de l’educació al qual assistim arreu d’Europa i la degradació progressiva dels serveis públics a la que ens sotmet l’Estat Espanyol han situat els nostres centres educatius en una situació límit. Entenem que només un moviment de base organitzat amb la participació de tots els estaments dels nostres centres és capaç de revertir-ho i entenem aquesta mobilització estudiantil com un element aglutinador des d’on organitzar la nostra pròpia alternativa, seguint l’estel de les mobilitzacions de l’Assemblea de Docents de les Illes o l’experiència de les mobilitzacions estudiantils contra el procés de Bolonya.

Així doncs des de la COS considerem que:

El procés de construcció de l’EEES tan sols ha servit per mercantilitzar l’educació superior, on els graus només representen una educació generalista i es força als estudiants a consumir un o més màsters atenent a criteris mercantils i no de formació. És més les constants pujades de taxes i la progressiva desaparició de beques estan suposant una elitització de l’ensenyament, on només poden estudiar els rics.

Les retallades en educació tenen com a únic objectiu, lluny del que se’ns vol vendre, la degradació progressiva de l’educació pública afavorint així encobertament l’ensenyament privat que, en aquest nou mercat educatiu, podrà oferir millors (i més cars) productes. Assistim, alhora, a un empitjorament sistemàtic de les condicions laborals dels treballadors del sector, especialment en sectors com el professorat associat, el personal d’administració i serveis de les universitats o el professorat interí a l’ensenyament mitjà. Aquest empitjorament reverteix en un empitjorament del servei, en la mateixa línia que ja havíem comentat.

L’única alternativa possible passa pel treball de base i la unitat d’acció. Per tant rebutgem la convocatòria del Sindicato de Estudiantes d’una vaga de tres dies, sense perspectives de treballar el carrer i sense comptar amb la resta del moviment estudiantil.

Així doncs, des de la COS, encoratgem al moviment estudiantil del País Valencià i de la resta dels Països Catalans a continuar amb aquest procés de lluita i ens posem a la seua total disposició per allò que requereixen per tal de construir una educació pública, digna i de qualitat.

I des de la secció sindical de la COS-UPV especialment celebrem l’actuació del SEPC a la nostra universitat, l’única organització estudiantil amb el coratge suficient per convocar aquesta vaga a la UPV. Esperem que aquest comportament servisca de primera pedra per tal de començar a construir un moviment de base que ho canvie tot a la nostra universitat.

Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans

Assemblea intercomarcal de l’Horta i la Ribera de Xúquer
horta@sindicatcos.cat

Secció sindical de la COS a la Universitat Politècnica de València (COS-UPV)
upv@sindicatcos.cat