La majoria sindical, encapçalada per LAB i ELA, convoca pel proper 30 de maig una jornada de Vaga General al País Basc meridional.

Davant l’atac neoliberal que estan patint les classes populars del País Basc, la majoria sindical d’aquell país ha convocat una Vaga General pel 30 de maig a la part del seu país sota domini espanyol (els territoris d’Àlaba, Biscaia, Guipúscoa i Navarra). La majoria sindical, encapçalada pels sindicats LAB i ELA, defensa que la mobilització és una manera de dir prou als governs de Madrid, Berlín i Brussel·les que volen escanyar les condicions de vida de les treballadores i treballadors.

Des de la COS, donem tot el nostre suport i mostrem la nostra solidaritat internacionalista. Entenem que l’única manera d’arribar a una societat on les classes populars decidisquen sobre la manera de gestionar directament l’economia, en el seu país i sense cap opressió de gènere és la mobilització obrera, i popular en general.

A més, la societat basca viu encara en un estat d’excepció democràtica on centenars de persones són privades de la seua llibertat sols per la seua militància política, com l’exsecretari general de LAB Rafa Díez Usabiaga. Açò fa més necessària, si cap, una vaga general que active la classe treballadora i mostre que només amb la lluita es pot dir no a l’atac neoliberal.

Endavant amb la vaga general al País Basc!
La lluita és l’únic camí!

València – Barcelona (Països Catalans), 4 de maig de 2013
Secretaria de relacions internacionals de la Coordinadora Obrera Sindical

Web sobre la vaga general creat per LAB (Langile Abertzaleen Batzordeak)