El pròxim dimarts 5 d'abril jutgen en Roger i en Mercader, culpables d’estar al carrer defensant els drets de la classe treballadora el passat 29 de març del 2012, un dia de vaga general al sud dels Països Catalans.

Des de la COS, expressem el nostre suport als companys i animem les treballadores dels Països Catalans a participar en la campanya i actes per demanar l'absolució d'en Roger i en Mercader. Les properes convocatòries són: Divendres 1 d’abril 19.00 h: Concentració solidària a la Plaça Orfila de Sant Andreu del Palomar (el Barcelonès) i dimarts 5 d’abril 10.00 h: Concentració a la Ciutat de la injustícia. 11.00 h: Judici.

El 29 de març de 2012, els Països Catalans situats al sud de l'Albera vam viure una jornada de vaga general per plantar cara la reforma laboral impulsada pel govern espanyol (amb el suport de CiU). Tres anys després arriba el judici als dos dels vaguistes de Sant Andreu de Palomar (el Barcelonès) encausats per aquella jornada de lluita. A en Roger l’acusen d’un doble delicte, d’impedir el dret al treball i un de resistència, pels que li demanen sis anys de presó. A en Mercader, dos anys de presó per resistència.

A Sant Andreu de Palomar, a través del Comitè de Vaga de l’Assemblea Sant Andreu Indignat, es van impulsar piquets informatius que van recórrer el districte. El matí del 29 de març, una vegada acabat el piquet informatiu, en Roger va ser detingut de forma violenta per part de diversos d'agents de la Guàrdia Urbana, provocant la indignació de les persones presents, que van mostrar el seu rebuig a aquesta detenció arbitrària i gratuïta.

En Roger, persona totalment compromesa amb els moviments socials de Sant Andreu, membre d’Endavant OSAN, afiliat de la COS, del Casal Independentista El Noi Baliarda, de la Festa Major Reivindicativa i del Punt de Trobada d’Afectades per la Crisi (i membre de la Bastonera i Diables de Sant Andreu) es va haver de passat 27 hores detingut en comissaries de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. Va sortir en llibertat amb càrrecs. L'endemà, 30 de març, en Mercader, sindicalista des de fa anys i membre de la CGT, que també havia presenciat la detenció d’en Roger, va rebre una trucada telefònica per una citació judicial on l’acusaven de resistència a l’autoritat.

Aquest és el nivell de democràcia i llibertat que ens volen fer viure, vuit anys de presó per defensar els interessos de la classe treballadora en enfront d'una de les més grans ofensives neoliberals per reduir i aniquilar els drets de les treballadores. No podem restar aturades davant d'aquests fets, per això des de la COS exigim l'absolució d'en Roger i en Mercader i animem el conjunt de la classe treballadora dels Països Catalans a participar en la campanya i actes de suport als dos companys, perquè no ens van tocar aïlladament, no respondrem aïlladament.

Perquè vam fer vaga i la tornarem a fer, perquè volem treballar i viure en condicions dignes, absolució Roger i Mercader!

 photo web roger merca abr2016 --cartell29m8anysjudici5a_zpsvloodr5a.jpg

Us adjuntem el manifest de suport de la campanya per demanar l'absolució d'en Roger i en Mercader.

Tornem a judici i aquest cop sí que ens jutjaran. Després que el mes de juny ens donessin la raó quan vam denunciar irregularitats processals, ara hi tornen sense que hagi canviat res. Ens segueixen acusant de delictes per als quals no ens pres declaració prèvia. Busquen escletxes legals dins del sistema que diuen defensar per inculpar-nos de forma arbitrària. I ens deixen en clara indefensió.

La situació, però, no ens sorprèn. Deixar-nos en indefensió a tots els nivells és el que busquen quan legislen contra drets que la classe treballadora ha aconseguit després d’anys i dècades de lluita, esforços i sacrificis. Per això ens jutgen ara, per haver plantat cara a la reforma laboral que el febrer del 2012 el Partido Popular va tirar endavant amb l’innecessari suport de Convergència i Unió. Els representants de les burgesies que ens exploten s’uneixen sense dubtar-ho en allò que els identifica com a classe: l’explotació de la classe treballadora.

I nosaltres, els i les vaguistes, en som algunes de les seves cares més visibles. I com vam demostrar aquell 29 de març de 2012, vives i combatives. Perquè no som pas innocents ni ingenus, sinó conscients de la nostra condició i culpables de lluitar per revertir-la. Vam anar a la vaga per treballadors, se’ns culpa de ser vaguistes. Després d’eliminar el dret al treball digne i voler acabar també amb una de les eines per reivindicar-lo, la vaga, volen perseguir per tots els mitjans a qui l’exerceix: les vaguistes en el punt de mira.

No vam néixer, ahir som nétes de la vaga de la Canadenca, protagonistes de les vagues generals del 29S, el 29M i el 14N, i germanes de les vaguistes de la resistència Movistar i les treballadores del transport públic de Barcelona. I per això, mantenim amb el cap ben alt. Seguim al carrer i ho fem amb l’orgull de les que fan vaga i lluiten per unes millors condicions de vida, empitjorades cada dia que passa per culpa de reformes laborals, retallades antisocials i una deutecràcia imposada per la troika i aplicada pels governs titelles.

Seguim amb la lluita i alçant la veu, quatre anys després. Perquè vam ser milers les que vam sortir aquell 29 de març de 2012 i vam ser centenars les represaliades. Perquè sabem que avui, quatre anys després, no estem soles. Aquest cop sí que ens jutjaran. I nosaltres, un cop més, tornarem al carrer. Ens veiem als carrers cridant absolució vaguistes!

Comunicat de la Federació Sindical Mundial demanant l'absolució d'en Roger i en Mercader

La FSM, Federació Sindical Mundial, que agrupa a més de 92 milions de treballadors afiliats a 326 sindicats de classe de 130 països dels 5 continents ha estat informada pel seu sindicat afiliat, la COS, de l'injust procediment d’acusació als companys Roger i Mercader.

Expressem la nostra solidaritat a la vegada que cridem a denunciar tot aquest muntatge policial que vol limitar encara més els drets dels treballadors que lluiten per una societat sense explotació econòmica capitalista.

Ens sumem així a la important campanya de solidaritat que la COS i altres organitzacions han posat en marxa, comprometent-nos a portar aquesta greuja davant de tots els organismes internacionals, com la ONU i l’OIT, a més de cridar a la solidaritat dels sindicats d’arreu del Planeta.