El jutge ha declarat nul l’acomiadament al treballador d’autobusos de TMB, Andreu de Cabo, i aquest ha de ser readmés immediatament, i pagar-li els mesos que ha estat sense treballar.
 
Finalment, ja podem dir que Andreu de Cabo torna a treballar a autobusos de TMB.

QUI LLUITA POT GUANYAR,
QUI NO HO FA JA HA PERDUT!

Gràcies a tothom que ha expressat el seu suport pel company!COMUNICAT DE LA SECCIÓ SINDICAL DE LA COS A AUTOBUSOS DE TMB


El passat 18 de juliol de 2012 la Coordinadora Obrera Sindical (COS) entregava una carta a les oficines de TMB dirigida a Joaquim Forn, President de TMB, Jaume Tintoré, Director General d’autobusos de TMB i Marta Labata, llavors Directora de Personal d’autobusos de TMB.

Pots veure la a: http://costb.files.wordpress.com/2013/02/cartaforn.jpg

En aquesta carta expressàvem el nostre suport al company Andreu de Cabo e informàvem als diferents caps de l’empresa que la lluita per la seva readmissió seria la nostra primera prioritat com a secció sindical.

Al mateix mes, i en el nostre primer número del butlletí El Cartró informatiu, afirmàvem en el titular: Andreu de Cabo ha de tornar. I, finalment, així ha sigut.

La Direcció d’autobusos de TMB ha perdut el judici i l’acomiadament ha resultat nul, el que implica la seva readmissió immediata i l’abonament dels aproximadament 8 mesos que ha estat al carrer.

Des d’aquell mes de juliol de l’any passat, la COS ha convocat en solitari diferents aturades per la readmissió del company, ha defensat durant la mobilització contra la retallada salarial i contra la repressió sindical que no es podia signar un acord econòmic si no hi havia solució pel company. També hem estès, a través del moviment de la Unitat Popular*, la problemàtica de l’acomiadament tant per fer arribar la solidaritat al company com per que l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la Direcció de TMB sabés que el conflicte no es tancaria fins aconseguir que Andreu de Cabo tornes a treballar amb nosaltres. I, repetim, així ha sigut.

La lliçó és molt senzilla: Si lluites pots guanyar o pots perdre, però si no lluites segur que ja has perdut. I això serveix per les retallades salarials o laborals i serveix pels acomiadaments.

Des de la COS exigim:

-Que la Direcció demani perdó públicament al company Andreu de Cabo per aquests 8 mesos, aproximadament, que ha viscut d’angoixa, estant despatxat per una resolució injusta.

-Que s’acabi amb la repressió constant de la Direcció de TMB contra els treballadors i treballadores que més donen la cara en defensa de les condicions laborals.

Des de la COS ens alegrem molt per la readmissió del company i agraïm a tots i totes les companyes que si han estat en tot moment recolzant aquesta lluita.

Andreu de Cabo benvingut de nou!

Aquí podeu veure un vídeo sobre el cas:

http://www.youtube.com/watch?v=Y2Y_HOnaJYo

*La Unitat Popular és un moviment que s’està conformant per l’Esquerra Independentista (ALERTA SOLIDÀRIA, ARRAN, BROT BORD, COS, CUP, ENDAVANT, GATA MAULA, MDT i SEPC), organitzacions de l’Esquerra Anticapitalista (EN LLUITA, LLUITA INTERNACIONALISTA), Assemblees locals, Grups de defensa del territori, l’habitatge, els serveis públics i la sobirania alimentaria, Casals i Ateneus populars i diferents sectors socials en moviment.

Més informació:

costb.wordpress.com