"Primer t'ignoren, després es riuen i després t'ataquen. I quan et comencen a atacar ja saps que has començat a guanyar".

D'aquesta manera podríem definir l'actitud de la Direcció envers als treballadors i treballadores d'autobusos que estem defensant el nostre sou i les nostres condicions pactades en Conveni col·lectiu fa tan sols uns mesos.

Recordem que tots els sindicats del Comitè d'empresa van donar suport a l'acord que implicava la retallada del Conveni que teníem vigent fins a 31 de desembre d'aquest any i suposava un nou Conveni per tres anys que significava la congelació durant tota la seva duració i que, suposadament, no portaria cap més retallada.

 

 

L'Assemblea General celebrada a la cotxera de matí i tarda va ratificar aquest acord. I alguns ens vam mostrar contraris per que malfiàvem de la “bona voluntat” de la Direcció.

El temps, desgraciadament, ens va donar la raó. I ara ens trobem amb aturades des de fa uns mesos per defensar la paga extra de Nadal que ja hem treballat i que la Direcció ens va començar a descomptar des de setembre.

Com si la manca de paraula de la Direcció i el robatori de la paga no fos suficient, a la punyalada trapera dels sindicalistes de SIT, ACAT i UGT, que han acceptat un acord on es perd la paga, ara s'ha afegit l'intent de la Direcció de il·legalitzar la vaga i les incomptables sancions contra els treballadors que més donen la cara per la resta.

 

Denuncia per vaga il·legal:

La Direcció ha posat denuncia per intentar que es declarin les aturades com a il·legals. Amb aquesta estratègia intenten posar la por al cos a la plantilla per si ens veiem forçats a tornar a les aturades per Nadal.

Aquesta manera d'actuar ja va ser utilitzada durant la mobilització pels 2 dies. Finalment, i fruit de l'acord de un Conveni que portava la demanda dels treballadors i treballadores, aquesta denuncia va caure.

 

Sancions i aplicacions:

La Direcció porta els últims mesos obrint expedients sancionadors, sancionant i aplicant sancions sense esperar-se a judici. El motiu és el mateix que en l'anterior cas: Vol acovardir als treballadors i treballadores i enviar-lis el missatge de que s'han de deixar robar la paga, no protestar i somriu com si no passés res en absolut.

A la vegada amb totes aquestes sancions la Direcció intenta ofegar econòmicament als treballadors als que ja se'ls hi està aplicant les sancions, en algún cas fins a 4 mesos sense feina i sense sou.

Les sancions són una revenja per estar al peu del canó en la defensa dels nostres drets. Qualsevol cosa li serveix a la Direcció per sancionar: un vídeo penjat per qui sé sap, anar al bany a fer les teves necessitats, sumar-se a la vaga en un terminal del Bus Turístic, contestar de manera honesta a un expedient, etc.

 

Què ens toca fer?

És en aquests moments difícils per alguns companys que la resta hem de posar de la nostra part per que ells puguin tirar endavant econòmicament.

Des de la COS començarem amb varies iniciatives per tal de recollir diners per la caixa de resistència per poder pagar els judicis i les sancions ja aplicades:

–         Hem obert un compte corrent on podeu fer les vostres aportacions: 2100-1341-27-0100639523

–         Anirem a les cotxeres amb guardioles.

–         Vendrem tickets a 5€ per una rifa on es sorteja un iPad mini.

–         Muntarem sopars solidaris. Avisarem dels dies que es realitzin.

A més a més, ja hem contactat amb els tres nous diputats de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) per realitzar una roda de premsa conjunta per treure a la llum pública tota aquesta campanya repressiva contra els treballadors i treballadores d'autobusos de TMB.

 

Tal com diu el titular quan t'ataquen ja saps que has començat a guanyar.

La Direcció ja només li quedi la repressió, la por, la intimidació per intentar frenar el que és just: Que ens pagui la nostra paga tal i com tenim pactada en conveni.

Si la Direcció actua d'aquesta manera és per que sap que la raó no està de la seva part, que la veritat no està de la seva part i amb aquesta actitud repressora que la humanitat tampoc està de la seva part.

Nosaltres, els treballadors i treballadores, tenim del nostre costat una cosa molt senzilla però molt poderosa: el companyerisme.

En aquests moments difícils pels companys sancionats és hora d'activar tot el companyerisme possible.