El passat divendres 25 de novembre, la CUP de Sant Cugat i l’assemblea intercomarcal del Vallès de la COS van convocar una xerrada sobre insurrecció laboral a la qual van assistir una trentena de persones. Emmarcada en les Jornades pels drets socials que està duent a terme la candidatura al municipi vallesà, la xerrada, a càrrec del militant i advocat de la COS Jordi Joan, va oferir eines útils per a garantir les necessitats dels treballadors. Encara que pugui semblar paradoxal, la queixa en defensa dels drets laborals ben formulada és garantia pel manteniment del lloc de treball, ja que en darrera instància un acomiadament serà considerat nul pels jutges en la majoria dels casos.

Properament hi ha previst de preparar un taller sobre la mateixa temàtica, en què es demanarà als assistents que portin nòmines i els seus contractes laborals a partir dels quals es desenvoluparà l’activitat.

 

 

Jordi Joan, militant de la COS i advocat laboralista ha participat a les Jornades sobre Drets Laborals que organitza la CUP Sant Cugat.

Aquí us deixem la crònica que ha aparegut als mitjans de cugat.cat sobre la jornada:

 

La CUP reivindica que els treballadors no es resignin davant les injustícies

La CUP ha posat de manifest la defensa dels drets del treballadors aquest divendres al Casal Popular La Guitza. La ponència a càrrec del militant de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i advocat laboralista, Jordi Joan, ha servit per mostrar les eines que tot treballador té al seu abast per lluitar i garantir els seus drets laborals. Amb la xerrada també s’ha incidit en què cal una major consciència del treballador davant la injustícia i que no s’ha d’optar per la resignació. Aquest acte s’integra dins de les Jornades sobre Drets Laborals amb la COS que organitza CUP Sant Cugat.

Davant la situació de crisi actual, donar eines de confrontació col·lectiva davant les contrarreformes a l’àmbit laboral i garantir els drets laborals bàsics dels treballador és necessari. Així ho ha afirmat aquest divendres el militant de la COS i advocat laboralista, Jordi Joan, en una ponència al Casal Popular La Guitza. Amb la xerrada, Joan ha defensat que tot treballador ha d’optar per la lluita contra el fatalisme i no per la resignació.

   
A més, ha accentuat que a l’actualitat cal un canvi de paradigna, ja que tradicionalment s’ha optat per la inhibició quan la legislació permet al treballador generar instruments de defensa per lluitar i reclamar els seus drets. Segons Joan, s’ha d’optar per una acció col·lectiva, així com mantenir un equilibri entre la lluita sindical, la politització d’aquesta lluita i la instrumentacio juridica davant la represàlia.

Aquest acte s’integra dins de les Jornades sobre Drets Laborals amb la COS que organitza CUP Sant Cugat.

 

Extreta de:

 

http://cugat.cat/noticies/Politica/69464.htm/la_cup_reivindica_que_els_treballadors_no_es_resignin_davant_les_injusticies