Crida a la participació de les mobilitzacions convocades per les companyes de Panrico i Coca-Cola, en defensa del dret de Vaga, contra la repressió sindical i per la readmissió de totes les acomiadades.

A partir del dia 13 de juny, quan les treballadores de la planta de Panrico de Santa Perpètua del Vallès decideixen desconvocar la vaga que mantenien des de feia 8 mesos, l’empresa, amb connivència amb les cúpules de CCOO i la complicitat per omissió de la conselleria de treball de la Generalitat ha iniciat una ràtzia cap a les companyes més compromeses en aquesta lluita.

 

Els acords signats a partir d’aquesta data, s’han negociat d'esquena a la plantilla, entre les cúpules de CCOO i representants de l’empresa, i s’han fet amb la voluntat d’assegurar la “pau social” i l’aplicació sense oposició de tots els plans d’ajust que aquesta consideri necessaris. Així s’han acomiadat setanta treballadores, entre les quals destaquen membres del comitè de vaga, companyes que es varen significar en la lluita i el 33% de l’afiliació de la CGT a la planta vallesana. En definitiva, s’ha intentat escapçar qualsevol indici de resistència a la precarització dels seus llocs de treball.

Davant de la gravetat d’aquests fets, i la impunitat amb la qual actuen les parts implicades en aquest conflicte, des de la COS del Vallès, volem manifestar:

· El nostre total suport a les 70 acomiadades i a totes les companyes de la planta de Santa Perpètua que pateixen la persecució de l’empresa i el sindicalisme groc, pel simple fet de defensar els seus llocs de treball amb unes condicions dignes.

· La nostra més rotunda condemna al paper exercit per part de CCOO, qui mostrant un cop més els seus veritables interessos, ha decidit acceptar les mesures proposades per l’empresa i castigar les companyes que més s’han significat en la lluita, assenyalant aquelles que van col·laborar més activament amb les mobilitzacions.

· La nostra condemna al paper exercit pel departament de treball de la Generalitat de Catalunya, qui amb les seves polítiques “business friendly” ha permès que l’empresa actues impunement (inclòs quan la justícia comença a condemnar-la per vulneració del dret de vaga) i ha afavorit els seus interessos, menystenint les demandes de les treballadores de la planta.

Amb tot això, des de la COS del Vallès, fem una crida a tota la classe treballadora de la nostra comarca a participar de les mobilitzacions que és durant a terme els pròxims dies en suport a les treballadores de Panrico, i a la seva lluita, i anima a participar de la lluita per la readmissió i consecució d’unes condicions dignes per aquestes companyes.

Només lluitant tenim futur. Acabem amb el teatre sindical de CCOO i UGT.

COS Vallès Occidental i Oriental
facebook.com/cos.valles
twitter.com/COS_Valles
valles@sindicatcos.cat

Mobilitzacions de les companyes de Panrico i Coca-Cola:

Dissabte 19 de juliol, PANRICO I COCA-COLA : 9 mesos de lluita compartida.
Dinar solidari a 2/4 de 2 al Casal del Barri Pou de la Figuera, carrer Sant Pere Més Baix, 70 (Barcelona). 5 euros per persona.
A 2/4 de 4 parlaments de les companyes de Panrico (Santa Perpètua), Coca-cola (Fuenlabrada) i altres sectors de treballadores i organitzacions solidàries.
A les 6 de la tarda, concentració a la Plaça Sant Jaume.