Cridem a participar de les concentracions, mobilitzacions i accions de suport a la vaga indefinida.

Des d’aquest dilluns 3 de juny de 2013, la lluita de classes als Països Catalans fa un pas més endavant, amb la convocatòria de Vaga Indefinida per part de les treballadores de la multinacional Hewlett-Packard (en concret, d’HP-Outsourcing i d’HP-Consultoria y Aplicaciones), arreu de l’estat espanyol, i en concret als centres de treball a Sant Cugat del Vallès i a València.

Aquesta dura i conscient decisió, presa per l’assemblea de les treballadores d’HP, s’ha decidit davant l’aplicació unilateral d’una modificació substancial de les condicions laborals per part de l’empresa, fent ús de la nova redacció de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors (després de la contrareforma laboral del PP). Aquesta és una agressió sense precedents engegada per la multinacional, en intentar que les treballadores de l’empresa treballen més hores, cobrant menys i amb pitjors condicions, amb acomiadaments més “barats”… fins i tot per sota de les ja dolentes condicions que tenim, gràcies als 35 anys de contrareformes laborals del PP i del PsoE.

En una situació com l’actual, cada dia que passa queda més clar que només lluitant tenim futur. Només lluitant podrem fer front a la destrucció dels nostres drets, i que només lluitant, podrem aconseguir-ne d’altres. Les companyes de TMB de Barcelona van marcar el camí a seguir. Les treballadores d’altres empreses i sectors (a l’ensenyament, al lleure, els de TK Galmed…), estan agafant el relleu de la lluita i la solidaritat… i ja toca dir ben alt, que no podem donar ni un pas enrere més. Les vagues indefinides són una eina fonamental actualment, són un pols desigual contra les multinacionals i és fonamental guanyar el màxim nombre d’aquestes lluites per tal de fer veure que realment que només lluitant tenim futur.

Per tot plegat, des de la COS, fem una crida a participar activament a les concentracions, mobilitzacions i accions de suport que es vagen convocant als centres d’HP a Sant Cugat i València, per deixar ben clar que no tolerarem ni un abús més, ni una retallada més i ni un tancament més. Pels nostres llocs de treball. Pels nostres drets. Per la nostra dignitat. Per la nostra llibertat… la solidaritat, la unitat d’acció i la lluita són l’únic camí.

Companyes i companys d’HP, endavant! Totes amb la Vaga Indefinida!

València – Barcelona (Països Catalans) 3 de juny de 2013


Vídeo: #VagaTotalHP | Piquet vaga indefinida al centre Hewlett-Packard de Sant Cugat del Vallès