Avui el sindicat italià Unione Sindacale di Base ha convocat vaga general per exigir que el dret a la vida estiga per damunt dels interessos de la patronal.

Els sindicats de les nacions sense estat; LAB al País Basc, CUT a Galícia, Intersindical Canaria a les Canàries, Intersindical-CSC i Coordinadora Obera Sindical COS als Països Catalans, tots ells afiliats a la Federació Sindical Mundial FSM, volem mostrar la nostra solidaritat amb el sindicat italià USB, central sindical que també forma part de la FSM, davant la convocatòria de vaga general d’avui 25 de març.

Totes i tots coneixem la dramàtica situació que viu Itàlia i les terribles conseqüències que la crisi de la Covid-19 està comportant per a la classe treballadora italiana.

L’Unione Sindacale di Base (USB) ha cridat a la vaga general perquè és urgent que totes les activitats que no són realment essencials s’aturen, que es defensen a totes i tots els treballadors que hauran de continuar treballant, i perquè totes les proteccions a les quals tenen dret les i els treballadors es puguen realment adoptar. La situació és dramàtica per a una gran quantitat de treballadores i treballadors, que sovint s’estan veient obligats a treballar en condicions insuportables sota les amenaces constants de la patronal.

Els sindicats signants d’aquesta declaració també estem demanant que a les nostres respectives nacions tota activitat econòmica no essencial ha de ser aturada, i que no té cap sentit que les i els treballadors no puguem sortir al carrer per evitar el risc al contagi, però que cada dia hàgem d’anar a treballar.

No obstant això, davant de les nostres demandes, fetes des del sindicalisme de classe, que s’ha de protegir el dret a la vida davant dels interessos del capital, ens estem trobant amb el govern espanyol de PSOE i Podem, que un cop assumit el control directe de les nacions suprimint el minso autogovern, es nega a aturar l’economia plegant-se una vegada mes als interessos de la patronal.

Els sindicats signants, juntament amb els sindicats de classe com és el cas de l’Unione Sindacale di Base d’Itàlia, seguirem exigint i lluitant perquè les i els treballadors no paguem les conseqüències de la crisi, i perquè entre tots i totes anem construint un model que pose el dret a la vida al centre que confronte amb l’actual model capitalista neoliberal que ens porta a l’autodestrucció.

Per tot això, esperem que la vaga general d’avui siga una demostració massiva, i que amb la força de la classe treballadora es puga superar aquesta complicada situació que actualment es viu a Itàlia. Estem amb tots i totes vosaltres.

Coordinadora dels Pobles de la Federación Sindical Mundial. Euskal Herria, Països Catalans, Canarias i Galiza: @FSM_naciones