La vaga està convocada pels pròxims dies 14, 20 i 26 de juliol de 2021.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), el sindicat de classe i feminista dels Països Catalans, i els seus afiliats, treballadors de la Societat Valenciana de Gestió Integral de Serveis d’Emergències – SGISE mostrem públicament el nostre suport a la vaga convocada pels pròxims dies 14, 20 i 26 de juliol.

Des de la COS ens hi sumem al comunicat fet públic recentment de convocatòria de vaga i fem nostres les reivindicacions fetes pel col·lectiu de Bombers i Bomberes Forestals del País Valencià, contra la continuïtat del frau de llei en el que ens trobem molts de nosaltres, ja que des de la Generalitat Valenciana i, en concret, des de la Conselleria de «Justícia» de la Sra. Gabriela Bravo (de la qual depenen els serveis del cos de bombers i bomberes forestals al País Valencià), es continua fent patir una situació de total desempare dels treballadors i treballadores en frau de llei, ja que la Consellera continua negant-se activament a complir els acords subscrits amb els treballadors i continua negant-se a aplicar la sentència del TJUE, que li exigeix a totes les administracions públiques de l’estat espanyol a regularitzar la situació laboral i contractual de tot el personal interí.

Aquesta situació, a més, es veu agreujada després de la signatura de la Llei Iceta, que no només pot acabar amb l’acomiadament (a 20 dies per any treballat!), de milers de treballadores i treballadors públics en frau de llei. Per tot això s’ha convocat aquesta vaga i des de la COS donem tot el nostre suport.

Esta mala praxi per part de l’SGISE i de la Consellera Gabriela Bravo, han portat al Servei de Bombers i Bomberes Forestals a un greuge comparatiu entre els mateixos treballadors, perquè havent superat convocatòries en igualtat de mèrit, capacitat, igualtat i publicitat, se’ns obligà a denunciar de forma individual i així hem quedat: Mateixes proves i accés però diferents resultats. Companys i companyes bomberes forestals condemnades a anar-se’n al carrer per sentència i altres consolidant la plaça, sense més justificació. Diguem prou! Volem el que és nostre: EL NOSTRE TREBALL!

Sense perdre més el temps el Govern del Botànic ha d’acomplir els acords signats per assegurar el lloc de treball dels bombers i bomberes forestals, transformar els contractes a la fixesa indefinida o discontínua com s’havia acordat i com pertoque en cada cas. Prou de mentides i manipulacions. No consentirem que un terç dels companys i companyes que fa anys que ja haurien d’haver sigut consolidats en els seus llocs de treball siguen acomiadades.

En definitiva. Des de la COS fem nostres també els objectius de la vaga:

· Els i les Bomberes Forestals que estan treballant i que han passat subrogades a l’SGISE es queden. S’han d’acomplir les promeses.

· Cal transformar, sense més pèrdua de temps, els contractes a la forma adient per obtindre la Fixesa indefinida o discontínua en cada cas particular.

· Exigim una ràpida resolució del conflicte, amb dictamen, abans del 31 d’agost.

La COS donem tot el nostre suport a les seccions sindicals del servei de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana: CGT, SPPLB, STAS, UGT i el Col·lectiu de Bombers/es Forestals en Frau de Llei, i fem una crida a la participació en les jornades de vaga convocades.