Dues persones seran jutjades per haver participat en piquet de la vaga general del 29 de març de 2012, la fiscalia les acusa d'haver provocat danys a l’edifici d’El Corte Inglés a Barcelona.

Els dies 12 i 13 de gener de 2016 es durà a terme un judici contra dues persones que van participar en un piquet de la vaga general del 29 de març de 2012, una d’elles militant de la CNT-AIT de Barcelona i Acció Llibertària de Sants.

La petició de la fiscalia és de cinc anys de presó per a cadascun i una indemnització de 8.500 euros per reparació de suposats danys a l’edifici d’El Corte Inglés a Barcelona. Tot plegat, per un presumpte delicte de danys i desordres públics.

Aquest és l’exemple que la vaga general del 29 de març de 2012 va deixar moltes encausades pel camí. Algunes d’elles, fruit de la indignació que generaven les retallades socials i l’endarreriment dels nostres drets laborals, van decidir assenyalar les coaccions que rebien les treballadores del Corte Inglés perquè no fessin vaga. Ara l’empresa, més enllà de seguir imposant la precarietat a les seves treballadores, reclama 8.500 euros per suposats danys materials patits durant el transcurs de la vaga general.

Davant d’això, la COS del Barcelonès donem ple suport a la crida que la CNT-AIT i l’Assemblea Llibertària de Sants fan a boicotejar aquesta empresa. Entre totes hem d’aconseguir que es conegui la realitat laboral que existeix a El Corte Inglés i que l’empresa renunciï a voler cobrar cap reparació pels suposats danys que ha denunciat.

D’altra banda, cal aprofitar aquesta campanya de boicot per fer palesa la repressió que diverses companyes han patit arran de la vaga general del 29 de març de 2012, així com en moltes altres ocasions des de llavors, amb la implicació de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Cal aprofitar per reivindicar també la vaga com a eina de confrontació per tal de defensar els drets de la classe treballadora. Fer vaga no és cap delicte, boicot a El Corte Inglés.