El passat abril a la localitat de Beith Sahur (Cisjordània, Palestina), va ser detinguda i empresonada la companya Juana Ruiz Sánchez. La Juana és ben coneguda a tot el moviment de solidaritat internacionalista i amb Palestina, després de residir-hi i treballar-hi durant més de trenta anys, on actualment treballa com a Coordinadora de Projectes en l’organització sanitària palestina ‘Health Work Committees‘, que treballa des de fa anys per la salut dels palestins i palestines, que viuen sota la dura ocupació sionista i totes les conseqüències que aquesta te per la salut.

La companya Juana està empresonada per l’estat sionista d’Israel, des de fa dies, i sense cap càrrec concret, amb l’argument de què ha de ser interrogada. A més la detenció va ser efectuada d’una manera intimidant, que va incloure també a la seua família. Veiem un clar atac a la cooperació internacional, sanitària, humanitària i social que treballa a Palestina per part d’Israel.

A més Israel ja havia assaltat l’oficina central de ‘Health Work Committees, en un nou atac, a organitzacions sanitàries i humanitàries que tracten de pal·liar l’ocupació de Palestina per part d’Israel. En eixa ocasió es va detenir a un responsable tècnic, que continua empresonat, i requisant un nombrós material de treball, dificultant la seua funció humanitària i sanitària.

Health Work Committees‘ ha assenyalat que veuen un intent de criminalització del treball humanitari i sanitari al territori ocupat palestí. Un nou atac d’Israel cap a Palestina, en aquesta ocasió intentant destruir a les solidàries que treballen i cooperen per tractar de fer front als efectes que genera l’ocupació sobre la salut i les condicions més bàsiques de vida de la població de Palestina.

Del que estem segures és que a l’estat sionista i d’apartheid d’Israel li molesta el treball sanitari i social que ajuda a la societat palestina. Treball fonamental, ja que dificulta el seu intent d’annexió i neteja ètnica a Palestina.

Davant el seu intent de silenciar-ho, des de la Coordinadora Obrera Sindical, el sindicat de classe i feminista dels Països Catalans, volem ajudar a ampliar les seues veus, ja que sabem que el que més molesta a l’estat racista d’Israel és la millora de la salut en aldees de Cisjordània, la vacunació de xiquetes i xiquets a Jerusalem Est, dur la salut prenatal i natal a les dones de Cisjordània, o formar i informar a milers i milers de persones palestines sobre salut, tant com desenvolupar tractaments en les clíniques que ‘Health Work Committees‘ té a tota Palestina.

Mostrem tota la nostra solidaritat, tant amb la Juani com amb la resta de companyes de ‘Health Work Committees, i la nostra màxima i total condemna a l’estat d’Israel i la seua acció contínua de neteja ètnica i expulsió de la població palestina de la seua terra, cada dia atacant més àmbits, en aquesta ocasió a les treballadores que ajuden a millorar la situació sanitària de la població palestina, un nou atac als Drets Humans per part d’Israel.

Més informació a: www.freedomforjuana.com