Des de la Coordinadora Obrera Sindical volem mostrar el nostre dolor per l’assassinat, a la presó francesa d’Arle, del pres polític cors Yvan Colonna. Mentre els dirigents francesos, europeus i mundials s’omplen la boca de paraules com “llibertat” o “democràcia”, les presons continuen sent espais de repressió, tortura i exterminació de tota dissidència.

L’Yvan va ser condemnat a cadena perpètua en un “judici farsa” allunyat de la seva terra i la seva gent amb la consideració de “detingut d’especial interès” i finalment assassinat en una presó d’alta seguretat, la qual cosa fa palesa la responsabilitat de l’estat francès en la seva mort.

Fem nostra la lluita del poble cors, que ha pres els carrers els últims dies convertint la ràbia en unitat popular cap a l’autodeterminació i la independència. Un nou estel il·lumina els cels de Còrsega i, des dels Països Catalans enviem una abraçada solidària a les companyes del Syndicat des Treballeurs Corses, perquè avui com sempre, el millor homenatge serà la victòria!

Països Catalans, 25 de març 2022
Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat de classe i feminista dels Països Catalans