Al cap de 307 anys, el País Valencià es manté ferm en la lluita contra l'oligarquia que es va establir al poder arran de la desfeta d'Almansa.

Aquest dissabte 26 d'abril han tingut lloc a València diversos actes en commemoració de la batalla d'Almansa. Cap al migdia s'ha fet pels carrers de la ciutat vella la Cercavila per la Llengua, organitzada per Som Països Catalans, que ha partit de les Torres de Serrans i ha anat fins a la seu del PP.

 

 

 

Aquesta marxa ha aplegat un centenar de persones, la majoria joves. Davant la seu del PP s'ha escenificat la donació de llibres en català destinats a escoles amb necessitats i problemes greus, com per exemple, el CEIP Josep de Ribera, de Burjassot.

A la vesprada ha tocat el torn a la tradicional manifestació reivindicativa del 25 d'Abril, en la qual el bloc de l'esquerra independentista ha estat, amb diferència, el més nombrós, amb milers de manifestants darrere una pancarta amb el lema: 'Als Països Catalans, desobeïm per canviar-ho tot'. L'acte polític ha tingut lloc a la plaça del Patriarca, on s'ha llegit el manifest, i ha culminat amb una crema de banderes d'Espanya, de França i de la Unió Europa mentre sonaven els acords de la Muixeranga.