Encara que els companys de Telefónica han deixat la vaga de fam la solidaritat internacional segueix arribant i a més també per la lluita de les treballadores i treballadors de RTVV contra els acomiadaments (hi ha 48 amb suspensió d’ocupació i sou per lluitar contra l'ERO). La lluita als mitjans públics valencians segueix, ja que s'espera que les properes setmanes s'acomiaden vora 1.300 persones.

Així doncs, des de la COS vam llençar una crida demanant suport internacional des de la Federació Sindical Mundial, havent rebut ja les primeres mostres i adhesions de suport i solidaritat.

Començant pel sindicat d'empleades i empleats públics de Costa Rica, la UNDECA, que ha publicat una notícia a la seua web, el sindicat basc LAB que ens ha enviat un comunicat (i que adjuntem a sota), o per part de les companyes i companys del PAME grec i del FSOC canari, els quals també han mostrat la seua solidaritat. Així mateix, la federació portuguesa dels sindicats de l'alimentació, beguda, hostaleria i turisme també ens féu arribar l’escrit següent:

Caros camaradas,

Enviamos o nosso repúdio pelos despedimentos em causa e enviamos uma fraterna saudação e a nossa solidariedade para com a luta dos trabalhadores na defesa dos seus direitos e dos postos de trabalho.

 

Saudações Sindicais,

 

A DN/FESAHT

 

Joaquim Pires

 

LAB MOSTRA LA SEVA SOLIDARITAT AMB LES I ELS TREBALLADORS DE RÀDIO TELEVISIÓ VALENCIANA (RTVV)

 

A Euskal Herria, a 28 de novembre de 2012

 

LAB manifesta la seva total oposició a l'Expedient de Regulació d'Ocupació, pel qual el govern del Partit Popular de València pretén acomiadar, tal com va anunciar a primers d'any, a 1.300 treballadors i treballadores de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), la ràdio i televisió públiques del País Valencià.

 

Aquest és un nou exemple d'intent de privatització de tots els sectors de l'economia que, encara avui, romanen en el sector públic, que se suma a les mesures de privatització i desmantellament del sector públic que duu a terme el PP a nivell de l'Estat espanyol, així com els diferents governs autonòmics, en sectors com la sanitat i l'ensenyament, o el transport, per citar només alguns exemples.

 

Des de LAB apostem per un sector públic fort, i defensem els mitjans de comunicació públics i independents, que han de proporcionar una informació feraç, contrastada i objectiva.

 

–       Per això, ens solidaritzem amb els treballadors i treballadores de Televisió Valenciana (RTVV), que lluiten en defensa dels seus llocs de treball i per una ràdio i televisió públiques pel País Valencià.

–       A més, denunciem la suspensió d'ocupació i sou de la qual han estat víctimes 48 treballadors i treballadores de RTVV per defensar mitjançant l'acció sindical aquests objectius, la qual cosa demostra el nul caràcter democràtic dels gestors actuals del RTVV, triats a dit pel govern del PP del País Valencià. Per tant, exigim que aquesta sanció quedi sense efecte, i que no hi hagi acomiadaments, ni minvament de les condicions laborals en RTVV, garantint el caràcter públic d'aquesta entitat.