La Comissió de Garantia de Vaga d’Itàlia ha obert un procediment sancionador contra l’USB a causa de la convocatòria de vaga del passat 25 de març.

Els sindicats de les nacions sense estat LAB, del País Basc, CUT, de Galiza, Intersindical Canària, Intersindical CSC i COS, dels Països Catalans, tots ells afiliats a la Federació Sindical Mundial (FSM), volem mostrar la nostra solidaritat amb l’USB d’Itàlia i amb la classe treballadora italiana davant l’obertura de procediment sancionador per part de la Comissió de Garantia de vaga d’Itàlia a causa de la convocatòria de vaga del passat 25 de març pel sindicat Unione Sindacale di Base (USB), sindicat membre de la FSM.

La comissió de garantia de vaga es basa en el fet que la convocatòria de vaga va contribuir a generar una sensació generalitzada d’inseguretat i a produir danys incalculables a la comunitat, determinant una càrrega inacceptable per a les institucions i/o empreses “… Corrent el risc de frustrar les accions de contenció de les mesures governamentals recents”.

I tot això ho diu sense cap escrúpol, quan tant a Itàlia com a l’estat espanyol, les treballadores hem passat setmanes havent d’anar a treballar perquè els governs es negaven a parar l’activitat econòmica, amb l’evident risc que això comporta per a la nostra salut.

Els sindicats que formem part d’aquesta coordinadora, entenem que aquesta obertura d’expedient suposa una amenaça inacceptable i un atac directe contra els drets sindicals i, molt especialment, contra el dret a la vaga.

Els governs tant de l’estat espanyol com d’Itàlia, de la mà de la patronal, pretenen que sigui la classe treballadora qui pagui les conseqüències d’aquesta crisi i que a la patronal li surti gratis. No ho permetrem. Continuarem lluitant per a defensar els drets de les treballadores i no desistirem en l’objectiu de construir un model econòmic i social just que posi la vida i la salut de les treballadores al centre de les polítiques.

Coordinadora dels Pobles de la Federación Sindical Mundial. Euskal Herria, Països Catalans, Canarias i Galiza: @FSM_naciones