L'Assemblea territorial de la COS al Vallès expresa el seu suport a totes les companyes que dia rere dia mostren la seva valentia plantant cara a la patronal amb vagues indefinides i accions contundents.

L’empresa Panrico, amb un total de 4.000 treballadores arreu de l’estat, és notícia per la vaga indefinida que han iniciat les seves treballadores a la planta de l’empresa a Santa Perpètua de la Mogoda (Vallès Occidental). El motiu d’aquesta vegada, el trobem amb l’impagament de la nòmina de setembre a totes les treballadores de l’empresa d’arreu de l’Estat.

 

Arran d'aquest fet, i el malestar generat, els dos grans sindicats que controlen els comitès d’empresa, CCOO i UGT, es van posar a negociar amb la direcció per tal de trobar una solució al conflicte que s’avenia si no es pagaven les nòmines. La solució va ser, pagament fraccionat en tres de les nòmines de setembre, amb un avançament de 140 euros el passat dimecres 9 d’octubre. Davant d’això, la resposta de les treballadores de Santa Perpètua, va ser la convocatòria d’una assemblea de treballadores on per majoria es va decidir l’inici d’una vaga indefinida per l’exigència del pagament de la nòmina al complet i el rebuig a l’ERO que s’està plantejant des de la direcció i que es començarà a negociar en pocs dies amb els dos grans sindicats.

Així, el dilluns 14 d'octubre,les treballadores van presentar-se a les portes de la planta vallesana per a bloquejar l’entrada a aquells esquirols que volguessin fer el joc a la direcció, iniciant una protesta que des d’algunes plantes estatals ja s’ha anunciat del possible seguiment en les pròximes setmanes si no es dóna solució al conflicte. La direcció de l’empresa, on trobem Joan Mas i Gavarró, germà d’Artur Mas, així com els membres que treballen a les oficines d’aquesta, van poder accedir als seus llocs de feina, ja que diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra van reprimir amb violència el piquet de treballadores.

Davant de tot això, des de la territorial de la COS Vallès Occidental i Oriental, expressem:

· La nostra total solidaritat amb les treballadores de Panrico de la planta de Santa Perpètua, per l’acció valenta i directa d’afrontar el conflicte, amb una vaga indefinida que porti a una solució que veritablement garanteixi els drets i la dignitat de les treballadores, i no sigui denigrant per aquestes com la solució que plantejaven els sindicats CCOO i UGT amb el seu pactisme amb la patronal.

· El nostre màxim rebuig al cos policial dels Mossos d’Esquadra, per la seva violència i repressió sobre les treballadores en vaga. Desgraciadament, no és la primera vegada que observem com, posicionant-se en el conflicte, els cossos policials de la Generalitat reprimeixen la classe treballadora que demana solucions a unes condicions de desigualtat que pateixen.

· Que la solució del conflicte passa per a garantir el pagament total de la nòmina de setembre i l’aturada de les negociacions en l’ERO que es planteja arreu de l’estat. CCOO i UGT, han d’escoltar a les treballadores de la planta organitzades en assemblea de treballadores, i no negociar d’esquenes aquestes en 'favor dels seus interessos' per ocupar quotes de poder en el comitè d’empresa.

Conscients de què l'única sortida a la constant precarització de les nostres vides, és el conflicte de classe com a garantia dels nostres drets més elementals, donem el màxim suport i solidaritat a totes les companyes que dia rere dia mostren la seva valentia plantant cara a la patronal amb vagues indefinides i accions contundents. Ahir eren les docents de les Illes, i avui Panrico, treballem perquè moltes més en prenguin el relleu i l’exemple demà.

Una abraçada solidària i molta força companyes.

COS Vallès Occidental i Oriental
facebook.com/cos.valles
twitter.com/COS_Valles
valles@sindicatcos.cat

 

Pancarta de l'Assemblea d'Arran de Palma i la COS penjada als voltants de la fàbrica de Panrico a Mallorca.