Daunis, amb un total de 24 fleques al Maresme i amb un obrador a Vilassar de Dalt ha vist multiplicat el número dels seus establiments en els darrers anys.

Ara hem sabut que s'amaga darrere aquest creixement: L'explotació laboral i l'incompliment amb els sous dels treballadors.

La bombolla Daunis esclata aquest 2015. Des d'inici d'any que l'empresa s'endarrereix en el pagament dels sous, però la situació es tornà insostenible aquest estiu: un total de 12 treballadors (alguns d'ells ja acomiadats per Daunis) reclamen judicialment diferents quantitats impagades de salaris i que l'empresa aboni les indemnitzacions per acomiadaments improcedents i quitances. Diverses sentències els hi donen la raó.

La resposta de Daunis ha estat declarar-se en concurs de creditors. Per tal de justificar això, l'empresa no ingressa tots els seus beneficis als seus comptes corrents sinó que de les recaptacions paga en negre els proveïdors i algunes nòmines.

Daunis diu que no té amb què pagar. Però, cal saber que els Daunis posseeixen un grup amb diverses empreses, una de les quals posseeix i gestiona propietats immobiliàries.

La situació de les treballadores que encara queden a l'empresa és límit: Sovint treballen sense contracte, no cobren les nòmines amb regularitat i algunes no han cobrat des de juliol, doncs l'empresa no paga les baixes que la mútua abona per les treballadores malaltes: Si estàs de baixa no cobres.

Aquestes han estat durant anys pràctiques habituals de contractació i acomiadament de Daunis. Els incompliments han estat afectant desenes de treballadores durant els darrers anys de gestió de l'empresa per Mercè i Xavier Daunis i especialment s'han acarnissat en treballadores migrades i les joves, per moltes de les quals era el seu primer treball.

Per totes aquestes raons i pel nostre compromís en la defensa dels drets de la classe treballadora ens solidaritzem amb les treballadores en lluita de Daunis i donem suport a les properes mobilitzacions el 31 d'octubre i 1 de novembre a les 11.00 h a la Plaça Santa Anna de Mataró.

 photo cartell-01-A4-color.png