Avui, després de 25 dies en vaga per al futur dels llocs de treball de les 3000 treballadores de l’empresa Nissan al Principat, i els més de 20.000 amb feines associades a la producció, la multinacional ha decidit tancar les tres factories. Nissan, incompleix doncs tots els pactes contrets amb les treballadores després d’anys de lluita de buscar viabilitat per a les plantes a Catalunya de la multinacional, i decideix, enmig d’una de les crisis més dures del sistema capitalista, deixar sense res a milers de famílies. Aquesta decisió, a més, fa que l‘empresa que durant dècades s’ha lucrat d’ajudes directes i indirectes de les administracions tant autonòmiques com estatals i amb uns 327,5 milions d’euros de beneficis el darrer any, ara marxi desoint les seves treballadores i sense voler ni seure a negociar.

Davant d’aquesta situació, des de la Coordinadora Obrera Sindical, volem expressar:

• Tota la nostra solidaritat amb les companyes que avui han sigut acomiadades i recordar-los que ens tenen al seu costat.

• Fer una crida a tota la classe treballadora dels Països Catalans a mobilitzar-se i participar de la lluita de les treballadores de Nissan, perquè defensar els seus llocs de treball és defensar el futur de tota la classe treballadora.

• Exigim que es deixi de subvencionar les grans multinacionals, deixem de socialitzar les pèrdues, socialitzem-ne els beneficis. Prou de fer-nos pagar les seves crisis i subvencionar els seus beneficis multimilionaris.

• Exigim la immediata expropiació de Nissan i exigir-li el retorn de les ajudes i beneficis fiscals rebuts els darrers anys per part de les administracions.

Perquè només lluitant tenim futur, ara més que mai, cal anar-hi, anar-hi i anar-hi! Ni un acomiadament, totes amb la lluita de les companyes de Nissan.

O ells, o nosaltres!
No retrocedim, defensem els nostres llocs de treball!