El Bloc Anticapitalista de la Safor crida a donar suport a les persones processades.

Des del Bloc Anticapitalista de la Safor, espai integrat per diverses organitzacions i sindicats (CGT, COS, STEPV, PCPV, Endavant OSAN, Arran i l'Assemblea d'Estudiants de l'Escola Politècnica Superior de Gandia) han emès un comunicat, que us adjuntem tot seguit, respecte a les darreres detencions arran de la vaga general d’educació del passat 9 de maig.

 

'Les últimes setmanes assistim a la detenció d’un bon nombre d’estudiants per la seua participació a la Vaga General d’Educació del passat 9 de maig.

Aquests són citats a declarar i una vegada a comissaria són detinguts acusats de desordres públics i danys. Ja són més de 18 persones detingudes, entre elles una companya nostra de La Safor, una jove estudiant membre i militant de CGT i del Bloc Anticapitalista de la Safor.

Aquestes detencions no pretenen més que crear un règim de por. Un règim que vol establir una mordassa a la societat per evitar la protesta i la resposta popular contra les mesures antisocials d’aquest govern. Una mordassa que recorda temps passats més obscurs, doncs aquestes detencions es produeixen un mes i mig després de la vaga d'ensenyament, en tandes i d’amagades a dins de les comissaries, evitant així el ressò mediàtic i la pressió popular.

Pretenen imposar aquestes mesures per la força, com la Reforma Educativa de Wert que ataca les bases de l’educació pública.

L’única culpa de les persones detingudes és haver eixit a defensar una educació pública i de qualitat, de totes i per a totes. L’únic delicte comés és haver participat activament de forma pacífica del dret legítim de vaga i de les reivindicacions als carrers. A més a més, és una repressió cultural, criminalitzant i perseguint una determinada estètica.

Per això, des del Bloc Anticapitalista condemnem aquestes detencions perquè són polítiques selectives entre les persones que eixim i omplim els carrers per lluitar contra el desmantellament de l'educació pública. Així mentre banquers i polítics corruptes continuen impunes, les estudiants són detingudes i empresonades, al vell estil de la dictadura, conculcant el dret democràtic de vaga i manifestació.

Per això, el Bloc Anticapitalista exigim:

· L’absolució immediata de la nostra companya i de la resta de les persones processades.

· La fi de la repressió als moviments socials i estudiantils.

Fem una crida a la solidaritat amb les persones represaliades i animem a tota la societat i organitzacions a adherir-se a aquest comunicat mostrant la seua repulsa a la criminalització dels moviments socials i estudiantils i a les detencions i la repressió arbitrària de l'estat.

Demà podries ser tu.
Si ens toquen a una ens toquen a totes.
'

blocanticapitalistalasafor@gmail.com
www.facebook.com/blocanticapitalista.lasafor