A Oaxaca l'educació no és gratuïta, es paga amb la vida i la llibertat.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) vol expressar el seu rebuig a la forta repressió policial exercida contra docents i estudiants d'Oaxaca (una de les 32 entitats federatives de la República Mexicana), que ha tingut com a conseqüència la mort d'una desena de persones, 22 desaparegudes i centenars de ferides, a més de l'empresonament de diversos lluitadors i lluitadores.

Aquests fets s'han produït després del començament de les protestes de docents i estudiants contra la reforma educativa del govern d'Enrique Peña Nieto, que pretén afavorir la privatització d'aquest sector en mans d'empreses del sector i que suposaria l'acomiadament de milers de docents, a més de deixar l'educació en mans de sectors reaccionaris.

Hem de mantindre en la memòria que el 26 de setembre de 2014, a Iguala (Guerrero, Mèxic), van desaparèixer 43 estudiants i uns altres 3 foren assassinats. Els seus cossos continuen desapareguts quasi dos anys després, i els seus assassins lliures.

Tampoc no volem oblidar-nos del paper dels mitjans de comunicació de masses i el seu discurs hipòcrita respecte a Amèrica Llatina. Volem denunciar el seu silenci, la seua connivència i fins i tot la seua complicitat amb els assassinats i la repressió duta a terme a Mèxic. Eixos mateixos mitjans que duen a terme campanyes d'assetjament i boicot a Veneçuela i en parlen a tota hora, s'obliden de la resta de països del continent.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) se solidaritza amb la Coordinadora Nacional de Treballadors de l'Educació (CNTE) i amb totes les persones que ara com fa deu anys lluiten per una educació pública i de qualitat per a la classe treballadora.

"Con los maestros todo, sin los maestros nada"

 photo quadrat-COS-2016-Oaxaca_zpssjimssa2.png