El professorat en pràctiques del Marroc es troba en lluita des del mes de gener. El motiu és l’aprovació per part del govern del Marroc de dos decrets que, en cas de fer-se efectius, faran empitjorar les condicions laborals d’aquest col·lectiu de treballadors i treballadores.

Es tracta concretament del Decret 2/15/588, que separa la formació des de la contractació, i el Decret 2/15/589, que redueix el salari base del professorat en pràctiques.

Entenem que aquestes mesures governamentals s’insereixen dins de l’ofensiva del capital als drets de la classe treballadora, ofensiva amb la qual (i amb el pretext de la crisi econòmica) la burgesia pretén desmantellar els serveis públics (com l’educació i la sanitat) i aprofundir en les polítiques de privatització d’aquests serveis.

La resposta del govern marroquí a la mobilització del professorat en pràctiques ha estat, una vegada més, la repressió amb nombroses i molt violentes càrregues policials. En aquesta ocasió, però, sectors molt diversos de la població s’han solidaritzat amb els treballadors i les treballadores en lluita i milers de persones han sortit al carrer a manifestar-se.

Els treballadors i les treballadores que formem part de la Coordinadora Obrera Sindical ens solidaritzem amb el professorat en pràctiques en lluita al Marroc i mostrem la nostra repulsa a la repressió dirigida pel govern burgès del Marroc i les seues forces policials. Un cop més cridem ben fort: la repressió no ens aturarà!

Sectorial d'Educació de la COS / @COSeducacio