L'armada israeliana assalta un dels vaixells d'aquesta iniciativa internacionalista i feminista per denunciar l'ocupació dels territoris Palestins per part de l'estat d'Israel.

La plataforma Rumb a Gaza ha confirmat que el dimecres 5 d'octubre a la tarda l'armada israeliana ha assaltat el vaixell Zayta – Oliva (un dels que integren la flotilla Dones Rumb a Gaza) i n'ha detingut les 13 tripulants.

Aquest any la flotilla Rumb a Gaza està formada íntegrament per dones, provinents de diversos països d'arreu del món. L'atac sembla que s'ha produït a 45 milles de la costa de Gaza, encara en aigües internacionals.

Un cop més l'estat d'Israel intenta impedir qualsevol acció de solidaritat internacional amb el poble palestí, i ho fa amb els únics "arguments" que és capaç d'utilitzar: repressió i violència. Aquest atac es produeix després que l'estat d'Israel haja reconegut que la campanya internacional BDS comença a esdevenir una amenaça per als interessos del sionisme. Mentrestant, l'anomenada "comunitat internacional" continua mirant cap a un altre lloc mentre l'estat d'Israel manté el seu règim criminal i genocida d'apartheid contra el poble palestí.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical volem manifestar la nostra solidaritat amb les companyes de la flotilla Dones Rumb a Gaza i n'exigim la immediata posada en llibertat a fi que puguen continuar la seua tasca de suport a la població de Gaza. Així mateix, ens solidaritzem amb totes les persones que dins i fora de Palestina lluiten per l'alliberament d'aquest poble i fem una crida a participar en les concentracions que han estat convocades als Països Catalans.