La Confederació Sindical dels Treballadors Sahrauís (CSTS) ha denunciat a través d’un comunicat que el proppassat 26 de març de 2021, a les 12.30 h, les autoritats marroquines van demolir una casa de la família Eddia Sidi Ahmed. Segons que assenyala la CSTS, aquesta agressió, que ha estat perpetrada sense cap avís previ, “és la prolongació de la política racista selectiva seguida per les autoritats marroquines contra la població després de l’ocupació militar el 1975 del Sàhara Occidental“.

Així mateix, la CSTS anuncia a l’opinió pública nacional i internacional tres punts reivindicatius:

· Condemna d’aquest atac racista i inhumà contra la família Eddia i la seua esposa Lakhlifi Lalla Sallam després de la demolició de la casa i la interrupció del subministrament d’aigua.

· Obertura del territori sahrauí davant les delegacions sindicals i de drets humans a fi de donar testimoni de les violacions de drets humans i la segregació racista aplicada pel Marroc contra el poble sahrauí.

·  Sol·licitud de suport i ajuda de sindicats i ONG.

La CSTS és un sindicat de classe que defensa els drets de la classe treballadora als territoris ocupats del Sàhara Occidental. Aquesta lluita sindical ha estat mantinguda al llarg de moltes dècades malgrat les condicions d’aïllament, repressió i ocupació del règim marroquí. Durant tot aquest temps la CSTS ha estat al capdavant de les mobilitzacions obreres, del jovent i de les dones de classe treballadora pel dret al treball i contra l’ocupació marroquina.

A la Coordinadora Obrera Sindical (COS) denunciem aquesta agressió de les forces d’ocupació marroquines i mostrem la nostra solidaritat amb les persones afectades i amb la classe treballadora del Sàhara Occidental. Així mateix denunciem el silenci de la comunitat internacional (l’estat espanyol, la UE i l’ONU) davant aquesta situació i la seua complicitat amb el règim opressor del Marroc.