Des de la COS expressem públicament la nostra solidaritat i suport davant els intents respectius dels ministeris espanyols d’interior i de justícia d’il·legalitzar Izquierda Castellana i d’impedir la legalització de la Fundació Doris Benegas.

Aquest mes d’agost de 2021, Izquierda Castellana ha explicat com el Ministeri de l’Interior de l’estat espanyol pretén il·legalitzar aquesta organització germana dels moviments socialistes d’alliberament nacional del nostre entorn amb trampes administratives i burocràtiques. Amb arguments igualment ridículs i completament falsos, el també espanyol Ministeri de justícia ha denegat, de moment, la legalització de la Fundació Doris Benegas. Amb aquestes actuacions, l’autodenominat gobierno más progresista de la historia de España es posa al servei una vegada més del règim neofranquista de la segona restauració borbònica.

L’estat espanyol és conscient de la centralitat que ha tingut i continuarà tenint Izquierda Castellana en la lluita contra el feixisme i el capitalisme en Castella, i tampoc li perdona la seua solidaritat amb tots els pobles que lluiten pel seu alliberament. Així mateix pretén esborrar la memòria d’una lluitadora social com Doris Benegas, que mai no es va rendir i sempre mantingué un esperit crític amb totes les formes d’opressió. Sempre fou un exemple en la lluita contra el capitalisme i el patriarcat, i per l’alliberament dels pobles, de les dones i de la classe treballadora.

Des dels Països Catalans, des de la COS, expressem el nostre suport incondicional a Izquierda Castellana i al poble comuner castellà, a la seua classe treballadora. Davant la repressió del règim, la solidaritat obrera i dels pobles sempre vencerà!