D’Acampada Terres de l’Ebre 15 M a la plantilla de CEMEX
 
Companys i companyes:
 
Amb aquesta carta volem expressar-vos el nostre suport a la lluita que heu emprès contra el tancament de CEMEX en defensa dels llocs de treball,, lluita que procurem seguir amb molta atenció i en la qual ens oferim per a ajudar-vos en allò que puguem.
 
En poc temps, amb l’excusa de la crisi, a pesar que els grans empresaris i banquers segueixen omplint-se les butxaques, multitud d’empreses han tancat a les Terres de l’Ebre o han realitzat acomiadaments en massa. És una situació que requereix unitat dels treballadors i treballadores i del poble per a combatre-la amb alguna possibilitat d’èxit.
 
I per a combatre-la, cal aprendre les ensenyances d’altres lluites similars que ens han precedit. Entre nosaltres hi ha gent de la Lear que ha après algunes coses que poden servir a tothom.
 
Per exemple, que més enllà de la unitat o divisió dels comitès, és imprescindible la unitat de la plantilla, a més a més de la seua iniciativa. Que cal aconseguir la solidaritat de la societat que ens envolta. En això, els treballadors i treballadores de la Lear van ser mestres, imaginant accions espectaculars i lligant la seua lluita al redreçament de les Terres de l’Ebre, a què és tan sensible la nostra societat.
 
Però també hi ha lliçons negatives en la lluita de la Lear. En especial, que van deixar anar “de rositas” l’empresa, no plantejant-se en cap moment –a pesar que donat el que volia l’empresa: tancar, poques represàlies podia prendre- cap vaga ni cap acció que perjudiqués els interessos dels seus patrons. Aquí està la causa fonamental de la seua derrota.
 
Reiterant-vos la nostra solidaritat i esperant que pugueu sortir airosos de la lluita, us abracen fraternalment els components d’ACAMPADA TERRES DE L’EBRE 15 M
 
Terres de l’Ebre, 22 de novembre de 2012