A l'estat francès, la CGT veta la participació dels sindicats STC (Còrsega) i LAB (País Basc) a les eleccions a les petites empreses.

Davant l'atac vergonyós a què se sotmet aquests dies el sindicalisme de classe dels pobles cors i basc, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, manifestem la nostra profunda repulsa a les accions empreses per la Confédération Général du Travail (CGT) de vetar la participació dels sindicats STC i LAB en les eleccions a les petites empreses (TPE) radicades a l'estat francès.

L'audiència sindical en aquestes empreses compostes de menys d'11 treballadors se sotmetrà a escrutini durant els pròxims mesos de novembre i desembre; és en aquest marc que la CGT ha decidit impugnar davant el tribunal de Bordeus les candidatures del Sindicatu di i Travagliadori Corsi i de Langile Abertzaleen Batzordeak per considerar que les seves pràctiques no respecten "els valors republicans" francesos. Vergonya, cavallers, vergonya!

En primer lloc, la vergonya i el ridícul de la CGT és en clau democràtica; segons aquest sindicat, l'ús habitual de les llengües dites "regionals" en l'acció sindical de l'STC i LAB contravé prou els valors francesos per excloure'ls de tot procés de participació… Així, es tracta de valors, o més aviat d'un jacobinisme (amb tics totalitaris poc dissimulats) que no fa sinó coartar la participació dels treballadors a l'hora d'exercir lliurement la seva acció dins l'espai sociolaboral? De nou, tota llengua que no sigui la de l'Estat esmussa, curiosament, a aquells que s'autoproclamen garants dels drets laborals; però sobretot els pertorba que a Còrsega i el País Basc, dia rere dia, creixi un moviment sindical forjat a esquena de les seves cúpules de poder i dins les seves ratlles administratives. Un sindicalisme que, tant als centres de treball com al carrer, creix amb la dignitat de saber a qui s'enfronta, a una reforma laboral pròpia d'un sistema capitalista sense escrúpols; un moviment sindical, ja majoritari, que alhora vetlla per eixamplar l'interès col·lectiu més enllà de tota sigla, una solidaritat de classe que mentrestant d'altres s'entretenen a desfer sota el pretext d'atemptar la pàtria republicana. El tarannà antisocial que exhibeix la CGT sí que és un vertader perill per a les urgents lluites laborals a què ens enfrontem i per a la unitat de classe que necessitem per fer front a tanta precarietat.

 photo int-suport-lab-jul-2016_zpszwdqnbki.png

Davant actituds tan irresponsables com aquesta, la COS mostrem el màxim suport als pobles basc i cors i en concret a totes aquelles organitzacions que, com LAB i l'STC, donen la cara davant les agressions del capital: als Països Catalans hi trobaran un aliat ferm contra tota reforma laboral i contra tota imposició de la patronal i dels seus estats, per tal de continuar caminant junts contra el jacobinisme francès i per la nostra autoorganització obrera i popular. La solidaritat de classe no té fronteres: junts avancem!

Catalunya Nord, Països Catalans
Coordinadora Obrera Sindical. Sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans

(Nota informativa per a les persones que viuen als Països Catalans sota dominació espanyola: La Confédération Général du Travail (CGT) no té res a veure amb el sindicat CGT que actua a Catalunya, País Valencià, Illes i Franja)