Lluitar per la terra i pel treball no és delicte

El pròxim 21 d'octubre a les 9.30 h, 18 jornalers i jornaleres de Jódar (Andalusia), s'enfronten a un judici polític en l'Audiència Provincial de Jaén. Les peticions de condemna s'eleven a 100 anys de presó i 76.000 euros de multa per 'desordres públics i atemptat contra l'autoritat'.

Els fets es remunten a 2012 quan jornalers i jornaleres de Jódar que es van quedar sense tall en la verema francesa i castellana van iniciar un tancament a la casa de la cultura. Aquest tancament va culminar amb una Vaga General local el 4 d'octubre, que va anar un rotund èxit i el desallotjament per part de la Guàrdia Civil el dia 5.

Tots els dies es desplaçava des del tancament a la Casa de la Cultura una delegació fins a l'Ajuntament per intentar tractar amb l'alcalde, José Luis Hidalgo (PSOE), o qualsevol representant públic les reivindicacions del tancament, sent sempre ignorades.

En un d'aquests dies, el 27 de setembre, el tinent alcalde Juan Ibarra va intentar accedir a l'Ajuntament sent bloquejat el pas pacíficament per 100 jornalers i jornaleres, cansats de ser sempre ignorades. La resposta d'aquest servidor públic va ser manar als municipals i obrir-se pas així, en comptes d'escoltar als seus veïns i veïnes.

El que anava a ser un judici de faltes es va convertir, després de presentar-se l'Ajuntament com a acusació, en un judici penal i polític, en el qual el PSOE, intenta aplacar no solament als 18, si no a la lluita sencera d'un poble històricament combatiu com Jódar.

Des dels Països Catalans, la Coordinadora Obrera Sindical – COS ens hi solidaritzem amb aquestes companyes i companys, així com amb totes les companyes lluitadores de l'Andalusia rebel que no calla, i us demanem el vostre granet de sorra en la lluita solidària per evitar els empresonaments i les multes assassines, per què si caminem juntes, cap d'aquestes dignes i lluitadores persones treballadores posarà un peu a la presó.

Com podem ajudar?

Fes-te una foto amb la imatge adjunta i envia-la al correu electrònic: info@sindicatcos.cat (si voleu afegir banderes o símbols de la vostra organització o col·lectiu, altres casos repressius… no ho dubteu) Si podeu, assistint a la concentració que tindrà lloc el pròxim 21 d’octubre a les 9.00 h a l’Audiència Provincial de Jaén (Andalusia).

Si ens toquen a una ens toquen a totes. La solidaritat és la tendresa dels pobles.

#Absolución18Jódar

 photo tuiter-sat-oct-2015.png